Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кутев говори за Нинова в минало време: Не можеш да се скараш с всички и да си легитимен

Политика

Кутев говори за Нинова в минало време: Не можеш да се скараш с всички и да си легитимен

Кутев говори за Нинова в минало време: Не можеш да се скараш с всички и да си легитимен - Tribune.bg
Снимка:

Социалистът не вярвал, че БСП ще победи, но се надявал на равен резултат. 130 000 гласа – убийствена разлика

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев коментира пленума на БСП, който се проведе в събота. Според него Нинова е направила много полезни за партията неща, но и много грешки.

„130 хиляди гласа е много голяма разлика. Вярвам абсолютно убедено, че ние можехме да се изравним и да дадем равни резултати“, така Кутев пред БНТ.

Според него кампанията на социалистите не е водена по правилния начин. Кутев смята, че БСП не е трябвало да изпада в популизъм:

„Когато една партия като БСП вместо да решава проблемите, излиза от парламента. Когато една такава партия, която вместо да търси реалните решения чрез инструменти - законопроекти, ако трябва с протести, с някакви действия, започне да заобикаля действията и изпадне в популизъм това е резултатът (загубата на изборите - б.р.)“

Относно пренаписването на доклада, предоставен на пленума, Кутев коментира, че „тези партийни игри“ са позната практика в БСП и не са проблем.

„Аз вярвам, че пленумът взе верни решения. Аз вярвам, че когато много хора коригират едни решения, те ги коригират към правилно и не дават да се правят грешки и не дават да се стига до изхвърлян“, заяви той.

Не отрече обаче, че партията е коригирала лидера си.

„Три години не е малък срок. Честно казано, освен Тодор Живков и Сергей Станишев не знам дали има други, които да са били над три години. Горе-долу толкова са мандатите и толкова изкарват председателите. Факт е, че Корнелия ще се запомни. Корнелия не е човек, който е бил безличен лидер, тя се опита да промени сериозно партията - къде успешно, къде – не“, анализира той.

Кутев обаче подчерта и грешките.

„Силният лидер събира, а не разделя. Когато се окаже, че ти си се скарал с всички извън партията. Защото реално погледнато сме в тази ситуация (...) Няма как да се скараш с всички, да влезеш в конфликт с целия свят и да очакваш да си легитимен и полезен лидер“, каза социалистът.

На въпроса дали тя е силен лидер, той я определи като „силов лидер“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети