Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лидери на партии със съболезнования след тежката катастрофа на АМ „Струма“

Политика

Лидери на партии със съболезнования след тежката катастрофа на АМ „Струма“

Лидери на партии със съболезнования след тежката катастрофа на АМ Струма - Tribune.bg
Снимка:

Лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС изразиха съболезнования след тежката катастрофа на АМ „Струма“, която отне живота на 45 души, сред които и деца.

„Поднесох съболезнования за загиналите граждани на страната му при инцидента на автомагистрала “Струма”. Вярвам, че компетентните институции своевременно ще установят причините за инцидента. Уверих го, че пострадалите, които са настанени в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, ще получат най-качествените медицински грижи“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

Корнелия Нинова също изрази своите съболезнования за страшната трагедия. „За кратко време ни застигнаха няколко трагедии. Изразявам съболезнования на близките и семействата на починалите. Не можем да оставим хората без помощ от държавата“, заяви Корнелия Нинова.

„От името на Движението за права и свободи изказвам своите искрени съболезнования на семействата  и близките на загиналите  в тежкия пътен инцидент на АМ „ Струма“.  Загубата на живота на  невинни хора и на деца е непреодолима, както за България, така и за братска Македония“, написа от своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той допълни, че жертвите в този ужасяващ инцидент са непрежалими и не се делят според своята националност, религия или етнос. От партията настояват всички компетентни органи, ангажирани със случая да стигнат до истината за да бъдат предотвратени други подобни инциденти.

"Ужасяващо, тежко и неразбираемо. Не намирам думи, с които да изкажа тъгата и болката си от страшния инцидент на магистрала „Струма“ преди часове. 45 души, сред тях и невръстни деца, си отидоха от този свят по жесток начин. Наши братя и сестри от Македония. Бог да ги прости!" Така изрази скръбта си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Каракачанов изказва искрените си съболезнования на близките и роднините на жертвите и на цяла Македония. В този момент трябва да сме заедно повече от всякога. Ние сме братя и болката ни е обща, казва той.

Като човек и като лидер на ВМРО призовавам за смирение, съпричастност и единение, за да преодолеем скръбта си, казва още Красимир Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети