Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Lupa.bg: Пламна война в БСП

Политика

Lupa.bg: Пламна война в БСП

Lupa.bg: Пламна война в БСП - Tribune.bg
Снимка:

Жестока война пламна в БСП три месеца преди местните избори, предава сайтът Lupa.bg, който се позовава на източник от „Позитано” 20. В основата на скандала е бившият регионален министър Асен Гагаузов, който в няколко региона натиска свои хора да са кандидат-кметове.

Засега от вътрешнопартийната битка са засегнати Сливен, Ямбол и Шумен, точно регионите, за които бе назначен да отговаря преди две седмици, когато Гагаузов стана част от Изпълнителното бюро на Столетницата.

Само преди два дни се размениха първите изстрели от враговете с партиен билет, обяснява информаторът. Канонадата се разиграла в Шумен, където се проведе съвещание на БСП. На сбирката не са присъствали двама от хората с тежка дума - Драгомир Стойнев и Кирил Добрев, защото били във Варна, за да свалят Борислав Гуцанов.

Тандемът пробвал да изрита от поста му в Шумен и Димитър Дъбов – Дъбчето, но без успех.

Новина е и, че социалистите поръчали специално социологическо проучване на „Галъп”, резултатите от които са били основа за вътрешнопартийната чистка. За Сливен, след като прочели доклада на социолозите, топ социалистите разбрали, че бившият кмет Кольо Милев е със сериозна преднина пред останалите претенденти за кандидат-кметове.

Асен Гагаузов обаче бил против Милев отново да се впусне в битка на местния вот и избухнал тежко: „Какъв е ген. Кольо Милев, той е неизбираем, тук трябва да сложим млад човек”. Ексминистърът бил заложил на Минчо Афузов, производител на вино.

Гагаузов настоява именно винарят да е кандидат за кмет на Сливен от листата на БСП, бившият депутат дори си тръгнал ядосан от партийната сбирка и отказал да пътува до Варна с целия БСП-екип.

„Корнелия не успя да реагира, увисна ѝ ченето от бурната реакция на Гагаузов. С тая си реакция Асен си подписа присъдата – аут от Изпълнителното бюро на Столетницата, където влезе буквално преди дни”, категоричен е източникът.

Бившият регионален министър, назначен да отговаря за Сливен, Ямбол и Шумен, поискал и Бургас, но Атанас Зафиров поел морския град. „Гагаузов не иска Шумен, защото има опасност да влезе в конфликт с богаташа Димитър Дъбов, което няма да е добре за него”, докладва информаторът.

Другият проблемен град е Ямбол. Тук единият вариант за кмет била общинската председателка на БСП Катя Георгиева. Групата около Румен Овчаров и бившия ямболски депутат Стоян Проданов обаче натиска за Валентин Ревански, съсобственик на „Диана кабел” и собственик на радио и телевизия „999”, бивш национал по волейбол. Негов братовчед е Радослав Ревански, кметът на Белица от ДПС.

Асен Гагаузов обаче се разгневил и срещу кандидатурата на Валентин Ревански, за когото местните смятат, че може да е печеливш ход от страна на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Мед ми капе Мед ми капе на сърцето
16.07.2019 20:17 / Отговор
Саздърмов Аз направо са разрива от кеф.Такава саздърма, забърка Крушовската биволица в БеСеПеТу че чак ми кеф
17.07.2019 01:41

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети