Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След като бламираха НС с БСП – ДПС се обявиха за машинно гласуване

Политика

След като бламираха НС с БСП – ДПС се обявиха за машинно гласуване

След като бламираха НС с БСП – ДПС се обявиха за машинно гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Не са решили дали във вторник ще се регистрират в пленарната зала

ДПС излиза с декларация да остане машинното гласуване. Това обяви председателят Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро на партията. То се проведе, след като днес от ДПС и БСП бламираха парламента и не се регистрираха. Точно днес трябваше да се гледат промените в изборното законодателство, като предложенията са машинният вот да отпадне само за местните и парламентарните избори.

От Движението настояват още и да има машинно броене на бюлетините.

„Ние от ДПС не само сме само за машинно гласуване, ние сме и за машинно преброяване на хартиените бюлетини. Това ще елиминира субективния фактор при отчитане на гласовете. Ще пресечем всеки опит за манипулиране на изборните резултати и ще доведе до повишаване на доверието в изборния процес“, заяви Карадайъ.

Освен това машините да не са наемат, да се купят от държавата. Именно в това виждат проблем от ДПС.

 „При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Цената затова плащаме всички ние. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение и охрана, изработката на софтуер, да гарантира извършването на одит и сертификация от държавен орган, управляващите необосновано предлагат отмяна на машинното гласуване“, посочи Карадайъ.

Той отрече да е имало уговорка с БСП да не се регистрират заедно днес в зала, каквито подозрения се появиха. Обяви, че за вторник не са решили дали ще се регистрират.

„Централното оперативно бюро заедно с парламентарната група ще заседаваме и ще вземем решение“, обяви председателят на ДПС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати