Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Макрон чака в Париж лидерите на София и Скопие „в подходящ момент“, за да се споразумеят

Политика

Макрон чака в Париж лидерите на София и Скопие „в подходящ момент“, за да се споразумеят

Макрон чака в Париж лидерите на София и Скопие в подходящ момент, за да се споразумеят - Tribune.bg
Снимка:

Френският президент Еманюел Макрон е готов да посрещне „когато му дойде времето“ властите на България и Северна Македония в Париж с оглед сключване на двустранно споразумение, което да позволи започването на преговори за присъединяване на Скопие към ЕС.

Това се съобщава в прессъобщение на Елисейския дворец.

„Президентът на републиката разговоря тази вечер с българския президент Румен Радев и с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в рамките на усилията, които френското председателство на Съвета на Европейския съюз полага през последните няколко седмици, за да подкрепи търсенето на решение на спора между двете страни и по този начин да превърне европейската перспектива на Северна Македония в реалност“, съобщиха късно снощи от екипа на Макрон.

По време на този обмен той изразил пълната си подкрепа за споразумение между двете страни, което ще допринесе за добросъседските отношения и зачитането на основните права на гражданите, които заявяват, че принадлежат към други общности или малцинства.

„Президентът на републиката изрази готовност да посрещне българските и македонските власти в Париж в подходящ момент, за да сключат двустранното си споразумение“, се казва в края на съобщението.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети