Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маноил Манев за протестите в Казанлък: Компромиси със здравето на хората не може да има

Политика

Маноил Манев за протестите в Казанлък: Компромиси със здравето на хората не може да има

Маноил Манев за протестите в Казанлък: Компромиси със здравето на хората не може да има - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на околната среда и водите ще преразгледа инвестиционното намерение на „Кастамону“. Това обяви депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев, след получев от МОСВ отговор на негово запитване.

„Казусът ,,Кастамону“: В своята работа ГЕРБ винаги се е ръководила от интересите на хората. Ние, народните представители от Старозагорски избирателен район, въпреки , че не изправяме Инициативния комитет ,,За чиста Розова долина „ на трибуната в Парламента, не ходим на техните протести само в името на предизборната кампания за да застанем пред телевизионните камери и после да се приберем на топло и да заметем проблема, чуваме проблемите и търсим решения. Шумните и показни действия без да проникват в същността не дават решения“, заяви Манев.

Той допълни, че заедно с негови колеги са задали въпрос до МОСВ относно инвестиционното намерение на „Кастамону“, като министър Карамфилова е заявила, че ще преразгледа издаденото разрешително по ОВОС. „Тя дава и отговор на поставени от нас въпроси. Защото за нас компромиси със здравето на хората НЕ МОЖЕ ДА ИМА. Независимо от каквато ѝ да било инвестиция“, допълва още Манев.

Припомняме, че жители на Казанлък, Павел баня и околните населени места излязоха на протест заради инвестиционното предложение за „Разширение и модернизация на дейcтваща инсталация за производство на смоли“ от регионална фабрика в района.

В проекта на дружеството се предвижда изграждане на инсталация за производство на формалин, взривоопасно и силно отровно вещество.

Капацитетът на инсталацията ще е 164,4 тона на ден, 60 000 тона годишно. Според хората се залага екологична бомба в Розовата долина и настояват проектът да бъде прекратен. Опасяват се здравето си, за качеството на въздуха и водата не само в Община Павел баня, но и в Казанлък и дори Стара Загора.

Притесняват се също и от близостта на населените места и на жп линията до подобно химическо производство.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети