Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова присвои идея на „Спаси София” за нов квартал

Политика

Манолова присвои идея на „Спаси София” за нов квартал

Манолова присвои идея на Спаси София за нов квартал - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отново на вълната на гражданско недоволство. Тя се включи в протест на собственици на имоти в Горубляне, които възразяват срещу строежа на Източен парк.

„Хората вече няма да търпят ситуацията в момента, писнало им е и искат промяна. Едно от възможните решения е да се наложи забрана върху продажбата на общински имоти. А това, в което аз силно вярвам и нарекох Северния град, е впрягане на ресурса на Столичната община за изграждане на инфраструктура в посока Северна София“, заяви Фандъкова.

Новаторската идея обаче подозрително се припокрива с предложение на друг претендент за поста – Борис Бонев от „Спаси София“, който има „План за София“ в 300 страници.

„…Създаването на готови за строителство територии е подход на градското планиране, който успешно се прилага в Европа и в България. Идентифицирали сме подходяща за целта територия, с площ от над 700 000 м2  публична собственост, намираща се до Северна скоростна тангента и кв. Враждебна. … Искаме натам да пренасочим новото строителство, за да осигурим алтернатива за собствениците на реституирани имоти в кварталите“, гласи аналогичната идея.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

hahaha Спаси софия искат да направят милиардери собствениците на имоти там които масово са костовако прокопиевци!
13.09.2019 23:57 / Отговор
Ванга Още нищо не сте видяли.Тепърва започва с популизма.Сега и левите и десните комунисти ще се включат.
14.09.2019 00:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети