Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова присвои идея на „Спаси София” за нов квартал

Политика

Манолова присвои идея на „Спаси София” за нов квартал

Снимка:

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отново на вълната на гражданско недоволство. Тя се включи в протест на собственици на имоти в Горубляне, които възразяват срещу строежа на Източен парк.

„Хората вече няма да търпят ситуацията в момента, писнало им е и искат промяна. Едно от възможните решения е да се наложи забрана върху продажбата на общински имоти. А това, в което аз силно вярвам и нарекох Северния град, е впрягане на ресурса на Столичната община за изграждане на инфраструктура в посока Северна София“, заяви Фандъкова.

Новаторската идея обаче подозрително се припокрива с предложение на друг претендент за поста – Борис Бонев от „Спаси София“, който има „План за София“ в 300 страници.

„…Създаването на готови за строителство територии е подход на градското планиране, който успешно се прилага в Европа и в България. Идентифицирали сме подходяща за целта територия, с площ от над 700 000 м2  публична собственост, намираща се до Северна скоростна тангента и кв. Враждебна. … Искаме натам да пренасочим новото строителство, за да осигурим алтернатива за собствениците на реституирани имоти в кварталите“, гласи аналогичната идея.  


Коментари (2)

hahaha Спаси софия искат да направят милиардери собствениците на имоти там които масово са костовако прокопиевци!
13.09.2019 23:57 / Отговор
Ванга Още нищо не сте видяли.Тепърва започва с популизма.Сега и левите и десните комунисти ще се включат.
14.09.2019 00:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още