Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова: Юридически неиздържано бе предложението на БСП за мораториум върху правителствените сделки

Политика

Манолова: Юридически неиздържано бе предложението на БСП за мораториум върху правителствените сделки

Манолова: Юридически неиздържано бе предложението на БСП за мораториум върху правителствените сделки - Tribune.bg
Снимка:

Крайно време е политическите трикове да спрат, настояват от ИМВ

Юридически неиздържано бе предложението на БСП за мораториум върху правителствените сделки, посочи на брифинг в парламента Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ /ИМВ/. Тя се аргументира с факта, че Корнелия Нинова го е включила като точка в решението за създаване на комисия за ревизия на кабинетите в последните 10 г.

„Ако беше прието, включването на мораториума щеше да торпилира и двете предложения“, коментира Манолова.

По думите ѝ е крайно време да спрат спекулациите за това кой иска налагане на мораториум върху назначенията и сделките на властта, и кой го осуетява. Относно петъчното предложение на соцлидерката Манолова посочи, че „това е все едно да включим в Закона за съдебната власт текстове от Закона за шума“.

„Със сигурност щеше да последва атака пред Конституционния съд и вместо решенията щяхме да имаме 0 документи“, увери Манолова. Тя изтъкна, че мораториумът ще е точка първа от дневния ред на правна комисия днес и за заседанието на парламента утре.

От ИМВ внасят законодателни промени, с които конкурсите за ръководствата на държавни и публични предприятия, фирми с държавно участие, ръководства на лечебни заведения да могат да бъдат анулирани от новите министри в следващия кабинет.

„Крайно време е политическите трикове да спрат, както политическият трик с мораториума, така и този на ГЕРБ с „Росенец". Ако искаха да го ревизират, можеха да го направят през последните 4 г., в които управляваха. Или изобщо в последните 11 г. по време на които ГЕРБ са във властта", апелира Мая Манолова.

Според колегата ѝ Арман Бабикян тези, „ които не са успели да убедят последователите си в своята опозиционност, настояват днес да се покажат като активни борци срещу ГЕРБ и герберизма. Той обясни, че ако някой можел да докаже, че е най-големият опозиционер и организатор на протести, той бил готов да каже, че не е бил на нито един протест и да даде мястото си в парламента в замяна на спокойствие за свършване на истинска работа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати