Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки изключи планове да бяга от страната: Ще се защитавам в България

Политика

Марешки изключи планове да бяга от страната: Ще се защитавам в България

Марешки изключи планове да бяга от страната: Ще се защитавам в България - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки е категоричен - няма да бяга от страната и ще се защитава пред съда в България. Коментарът му идва само ден след като получи 4 години затвор за рекет и изнудване.

Той е обвинен, че е изнудвал мъж за сума от 10 000 лева, която трябвало да е месечен наем за пицария. Според съда деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Марешки пък категорично заяви, че изнудване не е имало.

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен”, обяви още лидерът на ВОЛЯ пред Нова ТВ.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция, и че съдебната система е независима”, смята Марешки.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на ВОЛЯ.

Той е категоричен, че искат да очернят името му. „За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“, категоричен е Марешки.

Той уверява, че няма да бяга от страната и ще се защитава пред съда в България.

Марешки е убеден, че ВОЛЯ ще има още един мандат в парламента. „Ние имаме какво да вършим”, обяви той.

На въпрос дали е убеден, че след станалото трябва да даде подпис от необходимите 160 за свикване на ВНС той отговори: „Аз съм убеден, че след като един плаж, според президента, е много по-стойностен от моята свобода, ще му направя оферта – абсолютно безвъзмездно да подаря плажа на президента, той да си подаде оставката и да стане един олигарх с плаж”, заключи Веселин Марешки. 


Коментари (5)

ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ ИЗНУДВА ПРЕМИЕРА НА БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА РУСИЯ!! НА КОЛКО ГОДИНИ ЗАТВОР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ - ЗА ИЗНУДВАНЕ И РЕКЕТ?
15.09.2020 10:12 / Отговор
69 лесно и чесно 69 години - минимум!
15.09.2020 16:17
Старец България има шанс да се ръководи от президент като Радев защото той е единственият президент който се опълчи срещу мутрите мафията която вече 30 години ни води към пропастта.
15.09.2020 17:23
Верно си много стар старец Щом не си учил пунктуацията
15.09.2020 18:10 / Отговор
Ти па пунктуация, сакаш Тоя галфон стареца е учил болгарский, колкото яз съм скачал со парашутляк от кулята на Айфеля во франчузко, разбираш ли...
15.09.2020 23:07

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати