Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки към Радев: Вие сте случайно попаднал на „Дондуков“ 2, един пропаднал мандат

Политика

Марешки към Радев: Вие сте случайно попаднал на „Дондуков“ 2, един пропаднал мандат

Марешки към Радев: Вие сте случайно попаднал на Дондуков 2, един пропаднал мандат - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Воля“ упрекна президента в закъснели консултации

Стъпката за консултации е добра, но много закъсняла, посочи Веселин Марешки в началото на срещата на партия „Воля“ с президента Румен Радев по повод предстоящите избори. „Упражнението днес, а не консултации до края на миналата година, ние го считаме за безсмислено, израз на уплаха или некомпетентност относно избора на дата за изборите“, изтъкна лидерът на „Воля“.

Марешки настоя, че с по-ранни консултации е могло да бъдат чути всички хора. Той изрази съжаление, че президентът не е откликнал на многобройните покани на партията му за разговори и дебат относно електронното гласуване и видеонаблюдението в изборния ден, както и че многократно са изпращали покана към държавния глава да се произнесе по идеите им за противодействие на картела за горивата или безплатните лекарства.

„Ще запомним две неща от вас - бетонирахте ГЕРБ на власт, а с призива „Мутри, вън“, изкарахте мутрите навън и препънахте усилията на много българи към промяна“, посочи Марешки. Лидерът на „Воля“ счита, че от партията са направили максималното, за да уважат избора на много българи това правителство да си изкара мандата. По думите му следва да се уважава и волята на тези, които не искаха това управление, поради което Марешки настоява изборите да са при първата възможна дата на 28 март.

„При здравни протоколи и малки промени в законодателството, мисля че тези избори могат да бъдат проведени и не виждам защо бихте дали заден ход за тези избори. Ние работим по изборите, резултатите от пандемията намаляват, така че изборите могат да се проведат“, увери президента Марешки. Той е убеден, че видеонаблюдението на броенето на бюлетините гарантира най-честният резултат, докато гласуването по пощата е екзотика.

„Не виждаме разлика дали ще се редим пред пощите или пред секциите. Тези неща сме ги поставяли 2017г., а сега преди изборите всички говорят за ПР, а не за да променят нещо реално. Върви се след проблемите“, предупреди лидерът на „Воля“.

Президент оцени високо неговата откровеност, но не остана длъжен. „Да ви кажа смятам за некомпетентно да се подпишете под Конституция, която не сте чел, както и да декларирате, че подкрепяте здравни мерки, с които не сте запознат.Очаквам да имате по-голяма отговорност, за да имат избирателите доверие във вас, а не да стреляте без посоки. Закъсняхте вие законодателите и по-рано трябваше да прехвърлите отговорностите към ЦИК. Кога може ли да ми отговорите ще има договор за машинното гласуване и ясен здравен протокол? Иначе можем да си разменяме реплики. Надявам се повече коментари по отношение на президентската институция да няма, като начало на предизборната ви кампания. Мудно се задействате“, отговори Радев. От своя страна, обаче, Марешки продължи да настоява, че президентът се отмята от посочената дата 28 март.

„Два месеци преди избори не се променят изборните правила. Нали трябваше да обсъждаме датата за избори!“, припомни фармацевтичният бос на Радев. В опит за пореден път да върне разговора на полето на изборното законодателство държавният глава припомни, че датата за изборите се определя с Указ на президента, а той не е издал такъв.

„Ние не виждаме защо някой трябва да отлага изборите, ако има гаранция от ЦИК и здравните власти“, подчерта Марешки, на което президентът отговори, че лидерът на „Воля“ е подписал и проекта на конституция на ГЕРБ без да го чете, а въпросната конституция се е оказала фейк. Радев се поинтересува защо от „Воля са настоявали за 23 май като дата на избори и защо са се отказали.

„Така проведохте дебата“, възползва се от правото си на отговор Марешки. Той изрази недоумение защо президентът цитира Цветан Цветанов за изборни манипулации, а го е оставил да си тръгне, без да разбере кои са те.

„Не всички имаме вашата сила, показана на други места“, аргументира се Радев като иносказателно напомни, че лидерът на „Воля“ е осъден за изнудване. Това преля чашата на търпение на Марешки и той стана болезнено откровен.

„За съжаление, вие сте поредният случайно попаднал на „Дондуков“ 2, един безсмислен пропаднал мандат. Съжалявам, че не бяхте независим кандидат, за да видите на кое място щяхте да бъдете “, възмути се варненският политик на думите на президента.

Това сложи край на напрегнатите консултации на „Воля“ при държавния глава. Радев пожела на опонента си да се кандидатира за президент и да покаже как се управлява, и констатира, че с тази политика „Воля“ се е устремила извън парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (26)

Баджанака на Кауна Мале само как замириса, когато Кауна стана да си ходи, 100% се беше нас..рал.
12.01.2021 16:12 / Отговор
Дядо Шишарко Ко не, откъдя на къдя Кавуня са е нас...рла бря. Марешки, защо не му пъхна в устъта на тоя Кавун един магарешки, за да млъкне един път завинаги тоя фигурант бря. Краднелия, защо не е довела и баджанака на Кауна.
12.01.2021 16:13
РАДЕВ, 5 ГОДИНИ МЪРЗЕЛ......... СТИГАТ!........................................................................................... РАДЕВ ГО ОЧАКВА СЪДБАТА НА ТРЪМП.....
ПОДБУЖДАНЕ НА МЕТЕЖ СРЕЩУ ЗАКОННО ИЗБРАНИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ......
ОСТАВКА НА МУТРАТА РУМЕН РАДЕВ!
НЕЗАБАВНО!
12.01.2021 17:18
коментар Марешки го направил на сол и пипер!Марешки просто го е разбил на съставните му части!
12.01.2021 21:47
Иванов Жив и здрав да сте г-н Марешки. Не си струва човек да си хаби нервите с глупостите на фигуранта. Този г-н никой няма да да ни досажда след изтичане на пРезидентския му мандат. Очакваме с нетърпение да стане и клиент на Главния прокурор като най-долна мутра!
12.01.2021 16:19 / Отговор
Бай Гроздан Ха-ха, това е вторият оглушителен шамар за днес за Фигуранта! Първият беше когато Обединени Патриоти му показаха, че не го броят ни за жив, ни го бръснат за слива, а и Марешки му се е подиграл пред цяла България! На печелившия фатмак – честито!
12.01.2021 17:03
Браво Марешки! Навря тъпото ,мучащо говедо в кучи задник!
12.01.2021 17:04 / Отговор
Тартаковер Унизителна простащина на един бандит попаднал поради временно заслепление на хората във властта. Днес управляващите показаха истинското си лице на бездуховни простаци, нискоинтелигентни, арогантни същества. Напълно омаскариха думата политик с активното участие на настъпателната ПКП, демонстрирала вече пред цялата нация интелекта си на жена живяла само между поцинковани кофи. Другият наречен от народа Шкембе войвода дори не уважи мястото, където се явиха повечето политици и кандидати за политиката, смятайки че така "показва сила", а всъщност доказа че освен широкия си тежък и мазен задник, другите му качества са в дълбок дефицит.
Това са политици, които днес в коалиция ръководят държавата. Затова сме последни, опростачени ретроградни.. Такива хора могат да бъдат харесани само от хора с примитивен първичен мозък, духовни, може и физически клошари. Виждаме ги тук, те сами доказват двупръстите си чела и жалък каруцарски морал.
Всъщност може би така стана по-добре!
12.01.2021 17:24 / Отговор
. . . Скрий се бе Таракане,резила на Фатмака тепърва предстои!
12.01.2021 17:46
един примитив България е парламентарна, а не президентска република и председателят на народното събрание е напълно права да набие " поцинкованата кофа" на президента. И понеже отново причислихте,тези, които не получават пеперуди в стомаха си ,като видят Радев , към примитивите, нискочелите и клошарите , не приемам Вашето извинение , когато употребихте подобни нападки към несъгласните с Вас под един материал за Цитиридис. И след това се извинихте.Впрочем , хареса ли Ви че президентът се включи с хъс да " затапва" Марешки.Един президент на място би отминал с мълчание подобни нападки.Но махленската клюкарка надделя.А Марешки просто каза , че царят е гол. И аз не съм фен на ГЕРБ, просто имам очи и виждам кой какво прави.
12.01.2021 18:38
Киро Бизона Тараторчо, ти ако си последен, опростачен и ретрограден, недей да говориш от името на другите! Ясно ли ти е, цървул гурелив? Ти си „гус‘ин Никой“, невзрачна мижитурка и нямаш абсолютно никакво право да си изразител на мнението на други хора! Когато влезеш в политиката и се намерят разни избушеняци да те подкрепят на избори, тогава ще говориш от тяхно име, разбра ли? Или ти е трудно, а? Марешки е зам.-председател на Народното събрание, а не някаква политическа проститутка като Бабикян или МаяМа! Така че си подвивай опашката и върви да лаеш на друго място! Щото керванът си върви, колкото и да лаеш! Сещаш ли се или с двете си мозъчни клетки ти е трудно да осмислиш писан текст?
12.01.2021 19:25
Тартаковер Много се извинявам за по-горните си реплики. Не си бях изпил днес хапчетата и ме обзе една паника. Мили хора, не ми обръщайте внимание, аз все още съм диво влюбен в РР и съм длъжен да си защитя приятелката
12.01.2021 17:39 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати