Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Неделчева-Габриел: Нека България бъде обединител, да си върнем Европа на доверието

Политика

Мария Неделчева-Габриел: Нека България бъде обединител, да си върнем Европа на доверието

Мария Неделчева-Габриел: Нека България бъде обединител, да си върнем Европа на доверието - Tribune.bg
Снимка:

Днес е един хубав ден за българската демокрация, каза Александър Йорданов

„Показваме, че зад обединението няма користни цели, а е да защитим ценностите си, да покажем, че България може и е обединител на каузи за Европа.“ Това заяви в първите си думи след новината, че е водач на евролистата на ГЕРБ сегашният еврокомисар на България Мария Неделчева-Габриел. Според нея Европа е в период на дефицит на доверие и затова тя призова на тези избори –„Да си върнем Европа на доверието“.

Мария Неделчева-Габриел се обърна и към другите водачи на листи за предстоящата надпревара. „Нека заедно определим брой теми, по които всички ще защитаваме интересите на България в следващия парламент. Листът е отворен и нека заедно да го допълним, за да изпратим силен знак!“, подчерта българският еврокомисар.

„Доверие към мен и към всеки един от кандидатите, но и отговорност. Доверие, но и отговорност. Днес повече от всякога действията и идеите на всеки един от нас трябва да се свързани с ценностите на ЕНП“, обърна тя се към присъстващите като благодари на премиера Борисов за предоставената възможност да бъде водач на листата.

Според нея фалшивите новини и в тези избори целят да променят генетичния код на обществото. „Каква ще бъде кампанията зависи от всеки един от нас. Да запазим европейския ѝ профил, да покажем, че националният и общоевропейски интерес могат да се допълват. С общи действия можем да изграждаме образът на България като лидер сред другите в ЕС. Европа е тук и сега. ЕС са идеи, диалог и конкретни решения. Трябва да направим усещането за Европа по-силно. Виждаме последиците от Брекзит от миграционната криза, имаме нужда от диалог и доверие, това са важните въпроси, които да защитят интересите на България в европейските политики. Дошло е времето да настроим часовника за Европа, която с разединение и конфронтация няма да постигне напредък“, посочи водачът на обединената листа на ГЕРБ и СДС.

„Днес е един хубав ден за българската демокрация“, започна обръщението си Александър Йорданов от СДС, който е шести от листата. По думите му СДС и ГЕРБ си подават ръка за евровота в името на едно още по-добро настояще и бъдеще за Европа и България.

„Със съюзяването ни ние показахме европейска политическа зрелост, показахме национална отговорност, защото ние сме тези, които трябва да се противопоставят на лошите сценарии за България и Европа. Желая да помогна на общата ни кауза и да изпитам отново радостта от победата над БСП“, каза Йорданов.

„Партиите и политиката съществуват заради хората, а не обратното. Целта е да живеем в по-сигурна и благоденстваща Европа. Това могат да направят партиите от ЕНП. Желая да влезем в Шенген, Еврозоната, да градим, а не да рушим единството, Северна Македония да стане член на ЕС, да направим по-добър и сигурен живота на българските граждани с европейски доходи и самочувствие, да продължим постигнатото по време на Европредседателството ни, да сме държава за пример в региона. Заедно сме, единни сме и можем да победим, и ще победим за доброто на България“, категоричен беше той.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети