Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Неделчева-Габриел: Това, което направихме в цифровизацията, сега има шанса да получи ново измерение

Политика

Мария Неделчева-Габриел: Това, което направихме в цифровизацията, сега има шанса да получи ново измерение

Снимка:

Сега можем да надграждаме, каза тя

Това, което успяхме да направим в цифровизацията, сега има шанса да получи ново измерение, можем да надградим". Това заяви Мария Неделчева-Габриел, която беше номинирана за еврокомисар по иновациите и младежта. „Давам конкретен пример – направихме дигиталните иновационни хъбове. Целта е те да бъдат във всеки регион в Европа. Моята цел е дигиталният иновационен хъб да бъде място, където всеки може ще може да получи достъп до цифрови умения и знания”, каза още тя, цитирана от БГНЕС.

Мария Неделчева-Габриел поздрави Фон дер Лайен за смелостта да обедини под една шапка т.нар. Златен триъгълник - наука, бизнес и образование. Това и признание за България, защото по време на българското председателство бяха затворени основни и понякога единствени законови досиета. За мене беше важно новият ресор да бъде голяма част от нещата, които сме успели да свършим в цифровизацията, добави тя.

Номинацията на Мария неделчева-Габриел обяви новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Досега Мария Габриел работи с всеотдайност в ресора на цифровите технологии, а отсега нататък ще създава перспективи за новите поколения", заяви фон дер Лайен.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още