Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова към властта: Не са занимават с тревогите на хората, идва социално цунами

Политика

Мая Манолова към властта: Не са занимават с тревогите на хората, идва социално цунами

Мая Манолова към властта: Не са занимават с тревогите на хората, идва социално цунами - Tribune.bg
Снимка:

„В ХХI век да започне да гасне уличното осветление след 20:00 часа е тревожно. След това може да започне и токът в домовете на хората. Хората имат проблем да си платят тока, парното и хранителните продукти. Хората вече живеят ден за ден. Изправени сме на социално цунами“, това заяви пред БТВ лидерът на „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

Тя разкритикува управляващите, че не се занимават със страховете на хората.

 „Властта не се занимава с тревогите на хората. Няма държава в Европа, която да не се зае с незабавна компенсация, за да не създават такива тежки дисбаланси в сферата на енергетиката“, поясни тя.

Манолова коментира и промените на управляващата коалиция в КЕВР.

„Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг. Друго, което може да се направи е от енергийния микс на АЕЦ „Козлодуй“ да се пренасочи евтиния ток към вътрешния пазар, вместо да се трупат свръхпечалби“, предложи Мая Манолова.

По думите ѝ над милион български пенсионери са ощетени, а никой не мисли за работещите бедни.

Относно новия политически проект, за който се заговори преди дни тя беше категорична, че няма да е лице на новата формация.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети