Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мая Манолова: Отидох в офиса на Трифонов, защото той не ходи никъде другаде

Политика

Мая Манолова: Отидох в офиса на Трифонов, защото той не ходи никъде другаде

Снимка:

"След изявлението на лидера на ИТН, че няма да подкрепят правителство на БСП, стана ясно, че няма как да има кабинет. Без тяхната подкрепа, ние кабинет няма да подкрепим“, обяви след срещата с БСП Мая Манолова. 

По повод срещите в офиса на Слави Трифонов, тя уточни, че са се провели там, защото той не ходел никъде другаде и не искал на друго място. 

На въпрос защо срещите са били в офиса на Трифонов, Хаджигенов каза: „Защото той не ходи никъде другаде. Затова. Не приемаме идеята за Фейсбук или телевизионна република, било тя и по БНТ. Неофициалните разговори г-н Трифонов бе така любезен да ги плесне като официални, опитвайки се да намести някаква хипотеза, в която видите ли е имало разговори“.

„Г-н Трифонов ми се обади и ме помоли да отида в неговия офис. Той избягва появата на публични места, има совите аргументи, съобразих се с тях. Срещата беше на 7 август, дни преди да се гласува кабинета на ИТН. Неговото настояване беше да подкрепим предложението. Обясних как може да стане третия мандат - само и единствено, ако отново седнем на масата и ние, те и ДБ, определим приоритетите и им сложим ясни срокове, след което да подпишем споразумение. Това е“, разясни Хаджигенов.

„Ние не сме искали в нито един от разговорите постове, позиции и да парцелираме властта. Срещата с г-н Трифонов е била една, по негова покана. Защо той прецени, че трябва да спекулира с тази среща, е негова отговорност“, добави Манолова.

 „Той нямаше какво друго да ни каже. Той каза, че не приема ултимативно, защото това било любов. Аз не виждам любов при него, защото той чисто ултимативно на два пъти ни представи кабинет и понеже разговори нямаше, той се опита да извади такъв тип срещи“, допълни още Хаджигенов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още