Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради скъпото парно Мая Манолова подари стари радиатори на „Булгаргаз“

Политика

Заради скъпото парно Мая Манолова подари стари радиатори на „Булгаргаз“

Заради скъпото парно Мая Манолова подари стари радиатори на Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

Заради скъпото парно лидерът на партия „Изправи се, България“ Мая Манолова подари стари радиатори на ръководството на „Булгаргаз“, съобщи news.bg.

„Донесохме радиатори, които вече са свалени като уреди с отпаднала необходимост. Това са уреди с отпаднала необходимост заради липсата на газ и заради скъпото парно, което тази зима ще се превърне в лукс заради безхаберието на държавата и на столична община“, обясни Манолова.

Тя обеща подобен подарък и за ръководствата на КЕВР, Министерство на енергетиката, Министерския съвет и в Столична община. Според Манолова Кирил Петков и Йорданка Фандъкова са на път да оставят през зимата  столичани на студено.

„Хората ги чака студена и скъпа зима, защото отоплението на електричество ще бъде непосилно заради срив в системата и заради скъпия ток“, предупреди Манолова.

 Тя изтъкна, че правителството на промяната ни е докарало дотам, че не знаем още с колко процента ще скочи парното и дали от 1 октомври не се готви ново шоково повишаване на цената на парното за Топлофикация-София, за битовите клиенти, фирмите, детските градини, социалните учреждения и културните институти.

„На прага сме на студена и скъпа зима благодарение на безхаберието и нежеланието да си свършат работата от Столична община, правителството, кражбите в Топлофикация, които Фандъкова прикрива и благодарение на промяната, която покри безхаберията на „Булгаргаз“, отбеляза Манолова.

Тя ще зададе следните въпроси на шефа на „Булгаргаз“: Защо наруши закона и защо до 10 юли не внесе заявление с цената на природния газ за месец август? С колко ще поскъпне природният газ през август, каква цена ще поиска? Има ли осигурени доставки на газ и на какви цени за следващите месец и предстоящата зима? Кои са фирмите, които ни снабдяват с газ, на каква цена и как Булгаргаз ги е избрал? Налично ли е количеството газ за август и септември? Провеждат ли се търгове, процедури и обществени поръчки, както и дали има свързаност и конфликт на интереси с доставчиците на газ? Чия е отговорността за реално прекратяването на договора с „Газпром“? Готвят ли се за арбитражно дело? Притеснява ли се шефът на „Булгаргаз“ от прокуратурата и от следващите които ще дойдат - служебно правителство или редовно такова? Нагнетено ли е необходимото количество газ в „Чирен“? и др.

Манолова е категорична, че „Булгаргаз“ не е в състояние да осигури достатъчно газ на достъпна цена нито за битовите клиенти, нито за бизнеса.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети