Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Медалистът в борбата Даниел Александров влиза в редиците на ГЕРБ (ВИДЕО)

Политика

Медалистът в борбата Даниел Александров влиза в редиците на ГЕРБ (ВИДЕО)

Не се отказвам от спорта, това е ново начало и състезание, обяви Даниел Александров

Медалистът по борба Даниел Александров обяви на пресконференция в Дупница, че спира своята активна спортна кариера, за да стане член на ГЕРБ-СДС.

„Това не е загуба, не е отказ от спорта, който толкова много обичам, това е ново начало, ново състезание, в което се впускам. Няма загуба, когато говорим за бъдещето на младите хора в България и за развитието на спорта“, заяви Александров.

Той допълни, че днес  е ден на голяма спортна победа, защото учредяваме спортен клуб по борба, който ще търси и открива талантливи деца не само от Дупница, а от цялата Кюстендилска област. „Заедно с моя колега, приятел и съмишленик Георги Наумов искаме да променим отношението на децата към спорта, да върнем децата в спортните зали, защото бъдещето на нацията е в нас, младите хора“, каза още медалистът.

От дълги години той алармира за проблема със затлъстяването сред децата, както и агресията в училищата. Именно затова той заменя състезателната кариера с треньорската, индивидуалното представяне с обществена дейност, която се надява да промени бъдещото на децата към по-добро.

През 2020 година Александров беше част от трите предизборни кампании като кандидат за  народен представител от област Кюстендил. Той беше част от листата на коалиция ГЕРБ-СДС като представител на гражданската квота.

„Не смятам, че това е нещо срамно или тайно, напротив – гордея се със своя избор. Смятам, че всеки от нас трябва да се запита не какво не му харесва в държавата, а как може да го промени. Аз не искам да бъда страничен наблюдател на случващото се, аз искам да положа усилия и да променя това, което е според силите ми. Политика не е мръсна дума. Това е процес, при който хора с различни възгледи и методи на работа обединяват своите усилия, за да подобрят живота в своята страна. Политиката не е власт, а е отговорност. Аз нося отговорност пред семейството си, пред вас, пред всички граждани. Мисля, че всички хора, които имат смелостта да работят за обществото, трябва да бъдат подкрепени.

През изминалата година вместо подкрепа получих критики, обиди и дори заплахи за принудително прекратяване на спортната ми кариера заради личния избор, който съм направил. Мястото ми в националния отбор беше застрашено, но това само ми показа, че пътят ми е верен“, каза Александров.

Той допълни, че има много задачи които трябва да се свършат и още от днес може да се започне работата за здравето на децата, за физическата активност, спортните им постижения, както и за справяне за агресията в училище и по пътищата.  

„Докато се обиждаме на политици, губим човешки животи и съдби. Докато се обиждаме на партийци, младите хора напускат държавата ни, възрастните хора живеят в бедност, обществото е в хаос и България върви не към промяна, а към гибел. Ако мога да направя нещо добро за България, няма да пестя сили. Днес съм тук, за да го обещая пред вас“, допълни Александров.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети