Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мерджанов: БСП съвсем не е в изгодна позиция

Политика

Мерджанов: БСП съвсем не е в изгодна позиция

Снимка:

„Всяка една политическа партия се готви за изборите. Надявам се, че моите другари в БСП са си дали ясна сметка и отговорност. Но нищо не може да бъде скрито от видимостите. Това, което забелязваме напоследък, е горчивото усещане за една тревожна, скандална ситуация, във всяка една област. Струва ми се, че трябва да се охладят амбициозните изказвания на част от ръководството и да погледнат малко по-трезво и по-смислено към представителството на социалистите в следващия парламент“. Това каза пред Bulgaria on Air Атанас Мерджанов от БСП.

„Не е тайна, че тези избори ще бъдат много остри, като политически сблъсък и като една бясна конкуренция по места за прескачане на 4%-та бариера“, конкретизира Мерджанов.

Според него, БСП съвсем не е в изгодна позиция, тъй като „тези 4 години трябваше максимално да бъдат оползотворени, да бъде наложена БСП не просто като „опозиция – ТА“, както се изразяваше изявен партиен фактор, а да бъде наложена преди всичко като „алтернатива-ТА“.

Мерджанов смята, че БСП е направила не малко неща, водена от добри намерения, само че повечето действия, като решения, като че ли са били плод единствено от хрумките на лидера, отколкото плод на колективното начало. Той подчерта, че изразява своето мнение като редови член на БСП.

„Истинският отговор на редица въпроси ще получим на 4-ти април“, заяви Атанас Мерджанов и добави: „Това, което тревожи и притеснява в предизборната кампания, е липсата на няколко много важни технологии“.

„Обикновено подготовката в БСП за парламентарни избори започва 6 месеца преди провеждането. Текат интензивни разговори. Този процес сега липсваше. Освен всичко друго, сега с тия разправии и кандарми с листите, с водачите – това оставя много грозно впечатление и демотивира и деморализира хората“, обясни Мерджанов.

„Самият факт, че има много неудовлетворени хора, означава, че вероятно на тях им е било обещано, поели са преди време някакви ангажименти. Нека сега видим този безапелационен избор за лидер до какви резултати ще доведе. Много пъти съм заявявал, че прекият избор на председател е грешна постановка. Той е дълбоко чужд на БСП. Той води след себе си до маса неразбории и проблеми“, категоричен е Мерджанов.

Според него, БСП се превръща в лидерска партия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още