Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова обвини Йончева в „гигантска манипулация и лъжа“

Политика

Нинова обвини Йончева в „гигантска манипулация и лъжа“

Нинова обвини Йончева в гигантска манипулация и лъжа - Tribune.bg

В тази предизборна кампания има поне три различни неща, които могат да направят БСП първа политическа сила, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

„Най-важното е, че много голяма част от гражданите се отърсиха от страха и от апатията, че нищо не зависи от тях и излязоха с лицата си на протеста през лятото. Това е голяма крачка напред, това не беше възможно преди четири години. Второто за държавата е, че ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики, не могат да предложат нищо ново, никаква промяна, предлагат още от същото, никакъв капацитет, нямат компетентност да променят нещо и това влиза в колизия с първото. И третото различно, което е за партията - през тези четири години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си“,  анализира ситуацията си Нинова.

Според нея, като партия са показали чрез „тежка промяна“, че могат да се борим със задкулисието и зависимостите.

„Така, както искаме да управляваме. Да скъсаме с модела на лични договорки, лични интереси на използване на партията и на държавните институции за лична облага. Тези три неща събрани накуп мисля, че дават различна картина“, счита Нинова.

Тя е категорична, че БСП са единствените, които могат да променят модела на управление. И напомни, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела на управление на ГЕРБ като вицепремиери, министри.

„През тези четири години БСП беше категорична опозиция и не се съгласихме по никакъв начин да ставаме част от този модел, ние бяхме поканени да бъдем част от това, тези хора бяха от другата страна“, коментира Нинова.

Вярвам в паметта на паметта на българските граждани, за да разпознаят автентичната опозиция и алтернатива.

„Силата на ГЕРБ е разделение и противопоставяне. Нашата сила е в обединението. Няма значение кой управлява, кой е в опозиция. Това е в основата на държавността. Уви, може би егото на някои от другите лидери надделя и не се прояви политическа мъдрост“, каза лидерът на БСП и изрази съжаление, че лидери на извънпарламентарни партии не са приели протегнатата ръка.

Лидерът на БСП нарече „гигантска манипулация и лъжа“ обвинението на Елена Йончева, че Нинова и Борисов са се разбрали за следващото управление.

„Повод за засилването на това говорене даде моето изказване пред ЦИК, че следизборни коалиции ще правим след допитване до членовете и симпатизантите на партията. Очаквах тези хора да реагират по-умно, но какво се случа. Веднага използваха тези думи, за да започнат внушението - а ето щом ще питата членовете, значи са се договорили с ГЕРБ. Изплашиха се тези хора, в чиито глави от сега се върти коалиция с ГЕРБ. Задкулисието винаги се страхува от мнението на хората“, заяви Нинова.

„Тези хора, които внушават, че БСП и ГЕРБ ще правят коалиция, знаят какво мисли партията. Те знаят, че 99.9% от членовете и симпатизантите ще кажат - никога коалиция с ГЕРБ. Те знаят моето мнение, защото четири години са се опитвали да го прекършат по всякакъв начин“, допълни лидерът на БСП.

„Втората голяма манипулация - че имало война между президента и БСП. Излязохме и заявихме, че няма такова нещо. Знаех за изявлението на президента, знаех кога и какво ще каже, не сме изненадани. Поздравих го за този ход. Така се прави, за да разсее внушенията, че ще прави собствена партия и ще къса от БСП“, каза още Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (36)

хм... Не знам кой комунист лъже повече - корумпираната съветска мутра Борисов или другарката Нинова. Труден въпрос, наистина от Борисов по-голям лъжец няма, но и Нинова не му отстъпва.
13.02.2021 10:41 / Отговор
ХА Теб лично с какво те излъга Борисов, бе?
Относно нинова, тази жена кефи, ама много! Че и сама си вярва! Видяхме им управлението мнооооого години, а, мерси!!!
13.02.2021 11:00
Емилчо, Този ваш "рефрен" от Гей-парада всички го научихме! По-скоро обясни Ристю-Трътката, трето поколение "болшевишко" копеле, Танас...прокурор през Бай Тошово време, или Розовобузестия , наследник на комунистическа номенклатура ...лъжат ли? Това гейчетата само минете , сернете и даже не смеете да си кажете в чий хор пеете! А сега отскочи да коленичиш малко пред фонтана на Резидентна!
13.02.2021 11:01
МДА... НИЕ ПАК СМЕ ТУК.......... НАРИЧАТ МЕ ГОЛЯМ ЧЕРВЕН БОКЛУК........
13.02.2021 11:02
хаха Ето малка част от лъжите на Борисов, само факти- https://www.facebook.com/dabulgaria.bg/posts/2545030199123046

ама за троловете на ГЕРБ те нямат значение, тролчетата са програмирани да плюят само на посоки, сега ще видите, че и няма да кажат нищо за видеото, а ще обиждат на различни посоки , само да се отклони вниманието от Бащицата.
13.02.2021 11:10
хаха А, че Нинова е същия червен боклук като Борисов, мисля че съмнение никой разумен човек няма.
13.02.2021 11:11
Покажи всички
Copy/paste Пак си пускаш опорките,на които само ти си вярваш!Дерзай!
13.02.2021 10:43 / Отговор
ха ха ама и ти си същия червен гьоснсурат,без значение дали ви викат ДеБъ,БСП или друга лайняна партийка
13.02.2021 11:23 / Отговор
хаха А пък вчера БСП и ГЕРБ гласуваха ОТНОВО заедно за оставянето на комунистически паметник в Столичния общински съвет, ама какво ти пука герберско тролче, нали сте едно общо БКП, което само на думи се прави на нещо различно.
13.02.2021 11:34
кесо Еееее, разгеле, можем да си "отдъхнем от притеснението". Кака ви Курни Параноята явно върви към подобрение. Симптомите са налице - щом по нейния си обичай започна да ръси лъжи на едро и дребно значи всичко й е в ред. Целокупна България бе изпаднала в ужас от нейното и на Мая Шизофренията състояние, предизвикано от "системен психически тормоз" стигнал до там, че кака ви Курни Параноята дори изгуби интерес към нейното любимо завимание - лъжите, провокациите и манипулациите. Но сега по всичко личи, че е преодолела слабостта и е отново в "огъня на борбата" за радост на цялата "прогресивна" червена сган.
13.02.2021 11:36 / Отговор
възвърнала си е добрата форма. Лъжи и празни приказки, празни приказки и лъжи. Не допуска слабост да каже нещо вярно или по същество. Ма как ще го промениш тоя модел с целия агентурен комунистически пълнеж в листите си. Как точно ще се бори със задкулисието и зависимостите? Тяхната партия получава ли финансиране от олигарси и бегълци от правосъдието? ГЕРБ ли разединява цяла година народът дори по въпросите за пандемията, касаещи човешкия живот. Един път не подкрепиха правителството в тази борба и не казаха - спазвайте мерките. Като ви заговори някой как щял да промени системата, модела, ще наложи справедливост и бля-бля, не викайте браво, а питайте КАК. Ако не може да отговори значи нищо няма да промени.
13.02.2021 13:14
Тартаковер Права е Нинова, че ГЕРБ са тотално изчерпани. Според мен те никога не са имали качества, от първото си управление наложиха калинки и бездарници, които непрекъснато сменяха и изхвърляха, но новите бяха същите боклуци. Затова след повече от 10 години здраво закотвиха България на дъното в Европа и ще трябват много усилия за да се отлепим от там.
Затова дори отново да узурпират властта, трябват им нови лица специалисти, нов премиер. Не знам дали ги имат, не ми се вярва, ако имат трябваше да са ги наложили вече, но трябва освен професионалисти, да не са корумпирани. Трудна задача за ГЕРБ!
Трудна и за БСП. Нинова се изпокара с всички, Гергов, Станишев, Йончева, други видни бесепари...Вероятно така вижда заздравяването на партията си, но дали така го виждат феновете?
Коментирам само доказани факти. Химерите витаят в главите на примитивните деграденти фенове на тези групировки. Свършвам, за да се насладя на пяната, плюенето и псувните от селския клозет на мозъчните еуглени.
13.02.2021 11:47 / Отговор
1111 България е на дъното на Европа още от 1989 г.Помня всички управления от тогава до сега.При Борисов е най добре. Калинки и бездарници има и ще има при всяко управление и хубаво е че Бориспв ги сменя За това народът го харесва. ,но по големи наглеци по време на управление от комунистите не съм видял.
13.02.2021 12:05
до 1111 Какви глупости говориш, Борисов е най-голямата калинка, а под него същите посредствени калинки, които, ако случайно са по -интелигентни от Вожда не го показват иначе ще съжаляват. Не трябва да се изпъква, посредствеността е един от вашите герберски принципи.
13.02.2021 12:12
Проф. Деримечков Г-н „Тартаковер“, не употребявайте думи, на които не знаете значението, ако обичате! Напишете в Google „деградент“ и вижте какво ще излезе: „Професионален алкален деградент Препарати за почистване и дезинфекция за професионално измиване на прибори и посуда“. В тази връзка, бихте ли описали „селския клозет на мозъчните еуглени“, на чиито произведения искате така настоятелно да се насладите?
13.02.2021 12:49
НА ЛУДИ КОМУНИСТИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ.................................................. ЛУДИТЕ В ЛУДНИЦА..... С ГРИЖА ЗА ТЯХ.....
13.02.2021 12:54
тролът "професионалист" Тартаковер под истински професионалисти иска да каже ДС сътрудниците, шпионите и другарите, които организират протести и назначават посланици под командването на криминални олигарси от свитата на най-големия професионалист в националното предателство - Радев. Не сте го разбрали.
13.02.2021 13:29
Покажи всички
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати