Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мерджанов: Групата на БСП демонстрира пълна неадекватност към извънредната ситуация

Политика

Мерджанов: Групата на БСП демонстрира пълна неадекватност към извънредната ситуация

Мерджанов: Групата на БСП демонстрира пълна неадекватност към извънредната ситуация - Tribune.bg
Снимка:

Групата на БСП в Народното събрание демонстрира пълна неадекватност към извънредната ситуация. Така коментира частичното ветото на президента Румен Радев и поведението на социалистите в парламента членът на Националния съвет на червената партия Атанас Мерджанов, предава Пик.

Според източници от партията сред членовете ѝ се е натрупало силно напрежение точно заради текстовете, внесени от Корнелия Нинова срещу спекулата. Чрез заложеното замразяване на цени от социалистите се създавали предпоставки за икономически и социален хаос с оглед на падащите стойности на горивата и сезонните стоки.

Самият Мерджанов, правейки уговорка, че не е напълно наясно с цялата процедура, по която са внесени предложенията, коментира, че недоумява това, което се случва.

„Очевидна е липсата на капацитет, нещо в предварителната подготовка на текстовете не е домислено. Кое е влязло, кое не е влязло?! Не искам да употребявам по-силни думи“, каза Мерджанов.

В БСП масово има разбиране, че ветото на Радев не е насочено към закона и ГЕРБ, а по-скоро към текстовете, внесени от БСП.

„Твърдението на Радев в тази му част е закономерно и това показва нищетата на законодателната същност на сегашната парламентарна група“, коментира Мерджанов.

Фактът, че членовете на правната комисия от БСП са напуснали, според него е показателен за недостатъчната подготовка и убедителност като аргументи на предложенията. Затова и действието на Радев било съвсем логично. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати