Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мерджанов: Останаха тежки съмнения за манипулация на избора на Йончева

Политика

Мерджанов: Останаха тежки съмнения за манипулация на избора на Йончева

Снимка:

Не е спечелила по отношение на номинациите, от 144 членове на Националния съвет са гласували... 174

„Вчера БСП пропусна великолепен шанс да излезе единна и консолидирана. Останаха тежки съмнения за манипулация на избора, в който Йончева получи 95 гласа срещу 75 на Станишев. С личността на Кирил Добрев се свързват трите последни съмнения за манипулации“. Това заяви пред БНР социалистът Атанас Мерджанов.

Мерджанов, който минава за вътрешен опозиционер в БСП, не е сред приближените на настоящата лидерка Корнелия Нинова. Той разказа за съмненията, свързани с личността на Кирил Добрев.

„Първата е по времето, когато той не беше избран за член на Изпълнителното бюро, втората – при провеждането на 49-ия конгрес и третата – на вчерашното заседание на Националния съвет. Самият факт е, че първоначално бяха регистрирани 144 членове на Националния съвет... Срамежливо този факт беше отбягван от ръководството, тъй като имаше на няколко пъти запитвания колко е кворумът, пристигналите. И изведнъж – 174 гласували! Това е нещо недопустимо, като имаме предвид практиката, че на заседанията на Националния съвет от 185 члена не присъстват повече от 110 до 120 души“, подчерта той.

Като „безпрецедентно нашествие“ определи Мерджанов вчерашния Национален съвет

„Само минута след обявяването на резултата имаше гласуване за бюджета на Националния съвет и на него гласуваха 101 члена на Националния съвет. Това са достатъчно добри индикации за това, че се случва нещо нередно, нещо извън традициите, извън морала и устава на БСП. В такова състояние аз се съмнявам, че ще можем да мобилизираме докрай всички наши членове и симпатизанти“, предупреди политикът.

„Йончева не е спечелила по отношение на номинациите! Нямаше нито твърд, нито категоричен обзор и анализ на броя на номинациите по места. Тези факти срамежливо бяха пропускани! Едва по средата на заседанието Кирил Добрев излезе и спомена, че Станишев и Йончева имат над 200 номинации, но нито е казано кой има повече, нито кой има по-малко. Мога да говоря за моя избирателен район – Ямболска област, а имам информация и от други съседни области, че категорично води Станишев“, съобщи подробности той.

„Със съжаление трябва да отбележа моята прогноза от преди две години и половина, че партията се води твърдо и еднолично, пренебрегвайки всякакви мнения във вътрешнопартиен план и вътрешнопартийната демокрация е на едно много ниско равнище“.

Въпросът дали Нинова би подала оставка, ако БСП загуби евроизборите, е бил посрещнат с „ехидно усмихване“, допълни той и уточни, че Станишев и Нинова не са провели нито един разговор помежду си в последните няколко месеца.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още