Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Миков: За Нинова са гласували половината от членовете, този избор засилва вътрешните разделения

Политика

Миков: За Нинова са гласували половината от членовете, този избор засилва вътрешните разделения

Миков: За Нинова са гласували половината от членовете, този избор засилва вътрешните разделения - Tribune.bg
Снимка:

Високият тон на Нинова е спечелил, но не дава алтернатива, смята бившият лидер на БСП

"За Нинова са гласували половината от членовете, другата половина не е гласувала за нея. Такъв начин на избор засилва вътрешните разделения. Не гласувах и смятам, че този избор създава повече проблеми на БСП, отколкото решава". Това каза пред БНР бившият лидер на БСП Михаил Миков. Той поздрави Корнелия Нинова с избора и за председател на левицата. "Не съм имал илюзии, че може да има друг изход от тези избори", подчерта той.

По думите му разделението в партията е достигнало много високи равнища.

Според него личният стил на Корнелия Нинова, изразяващ се във висок тон, е спечелил, но не дава алтернатива, каквато е необходима на обществото.

Миков беше категоричен, че "набедената опозиция в БСП" никога не е била за съюз с ГЕРБ и припомни, че те са консолидирали гласове, с които Нинова е била избрана за председател на социалистите още първия път.

"Обикновените социалисти повярваха на това, че Нинова е спасителката от ГЕРБ. Сега предстои по-трудното", каза той.

Бившият лидер на левицата коментира, че сега много важно е каква политика за България ще предложи БСП, която да е различна от дясната политика и доколко ще успее да намери политически партньори, които да прокарват тази политика.

Той посочи, че има риск пред БСП, който се очертава от преминаването ѝ в лидерска партия. По думите му у хората, участвали в избора на Корнелия Нинова, има желание за "разчистване на вредните плевели" в партията: "Приемам това много спокойно, защото и други бивши председатели на БСП в годините са ставали ненужни, но от това партията само е отслабвала".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Хм... Нинова като Лукашенко! Такива "избори" ни чакат и от Радев.

Сега думата имат другите социалисти.
13.09.2020 12:43 / Отговор
кесо Време е кака ви Курни да се замисли и за "европейска кариера". Да замести например Станишката като председател на ПЕСовете и да я оглави като внесе някои "корекции" там, примерно вместо европейски социалисти да стане партия на евразииските сталинисти /демек пак ПЕС де, ама "малко по-така"/.
13.09.2020 14:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати