Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В деня на изборите на БСП: Не се знае колко са социалистите

Политика

В деня на изборите на БСП: Не се знае колко са социалистите

В деня на изборите на БСП: Не се знае колко са социалистите - Tribune.bg
Снимка:

Постъпват първите жалби за хаос в организацията на вота

Все още не се знае точната бройка на социалистите, които ще имат право на глас в днешния първи пряк избор на лидер. Това призна председателят на Централната избирателна комисия на БСП Емил Войнов пред bTV. „Социалистите са около 80 хил. Окончателната бройка е налична в общинските и районните комисии за провеждане на избора, но ние ще получим бройката, след като получим техните протоколи в края на изборния ден“, каза той.

Изборният ден протича нормално досега, нямаме сигнали за нарушения, каза Войнов. Той обясни, че на места активността до момента е 25%. Първи данни ще има в 11 ч.

Междувременно обаче в червената ЦИК са започнали да постъпват първите жалби за хаос в организацията на вота - неотворени секции, незапечатани изборни кутии, сменени адреси на секции, във Варна имало подвижна секция с над 400 имена.

За нарушения в секцията в пловдивския район „Западен“ жалба е подала Нина Чавдарова, която е регистрирана като застъпник на Кирил Добрев, пише „24 часа“. Сигналът ѝ е за това, че местоположението на секцията е сменено в петък следобед; при започване на изборния ден кутията не е запечатана; изборните материали са разпилени на масичката и смесени; номерата на протокола на СИК не съответства на номера описан в протокола за предаване и приемане на изборни книжа, което наложи в изборния ден да се подмени протокола на СИК, т.к. същият беше с номер на протокол на друга СИК; в избирателния списък, избирателите не са подредени по азбучен ред и др.

Членове на БСП от община Венец пък са подали жалба, че посочената СИК в читалището в с. Ясенково и в 9,25 ч - два часа след старта на изборния ден, продължавала да е заключена с катинар и така им е отнето правото да гласуват. Според тях изборите са опорочени и настояват изборният протокол от тази секция да се счита да невалиден и да бъде анулиран.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети