Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ревизоро положи клетва: Ще бъда администратор, искам да се справя добре

Политика

Ревизоро положи клетва: Ще бъда администратор, искам да се справя добре

Ревизоро положи клетва: Ще бъда администратор, искам да се справя добре - Tribune.bg
Снимка:

Никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза в Перник, коментира новият министър

„Ще бъда администратор и ще администрирам процеса в МОСВ“, заяви пред медиите, след като положи клетва новият министър на околната среда и водите Емил Димитров. Той бе категоричен, че ще търси персонална отговорност и няма да се притеснява да сменя ресори.

Официално: Избраха Емил Димитров за нов екоминистър

„Не отивам с намерение да бъда, каквато и да е метла. Не са ми възложили никакви задачи в тази посока. Искам да се справя добре, искам, ако може мандатът да мине нормално, искам да има резултат и да помогна на всичките колеги, които вече са ангажирани с кризата в Перник“, посочи министър Димитров.

Той смята, че постът му изисква и се налага да обиколи цялата страна, за да види язовирите, за които министерство, респективно той в качеството си на министър ще отговаря.

„Никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза в Перник. Ще направя всичко възможно много бързо да вляза в министерството, ще направя всичко възможно да изпълнявам програмата на настоящото правителство. Ще работя с всички. Не обещавам да реша на всичките проблемите, но ще се старая програмата, за която съм дошъл да я изпълнявам“, обеща новият екоминистър.

В отговор на журналистически въпрос за напрежение в коалицията след неговото назначение министър Димитров е лаконичен.

„В коалицията не е имало напрежение моето назначение“. Той допълни, че многократно по различни поводи си е давал оставка и това не го притеснява. „Давал съм си оставката, за мен не е проблем. Ако премиерът каже, няма нужда да ме гонят“, коментира министърът.

За сроковете, в които ще се запознава със ситуацията, той заяви, че това зависи от премиера. 

Емил Димитров призна, че иска депутата от ГЕРБ и бивш екоминистър Ивелина Василева в своя екип.

„Някой ще оспори ли, че г-жа Василева няма необходимия капацитет. Проблемът е, че аз съм министър от малкия коалиционен партньор, тя да бъде заместник-министър от големия, може да ѝ се стори обидно, но това е решение на премиера. Ако тя би могла да ми окаже помощ, няма да има ревност“, заяви още Димитров.

Той обърна внимание, че ще е благодарен, ако Ивелина Василева се съгласи да отиде в МОСВ, но ще е благодарен и на помощ в качеството ѝ на депутат.

Във връзка с различните обвинения за лобизъм от негова страна, министър Димитров разясни, че относно закона за горивата вчера на последното заключително заседание в комисия работата е финализирана и България ще има закон, какъвто никога не е имало.

„Така че законът, който вчера приехме, е краят на този дълъг процес - за пръв път от 20 години 90% от обектите, продаващи горива в страната да бъдат регистрирани. Не беше лесно. 20 години никога не се е случило. Вчера успяхме да го направим“, изтъкна Димитров и заяви, че е лобист на легалния бизнес.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети