Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Меджидиев: Учебната година ще започне без маски и тестове

Политика

Министър Меджидиев: Учебната година ще започне без маски и тестове

Министър Меджидиев: Учебната година ще започне без маски и тестове - Tribune.bg
Снимка:

Учебната година ще започне без маски и тестове. Това каза в ефира на БТВ служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

„Ще започнат един напълно нормален присъствен учебен процес. Това го говорим вече три пъти с министъра на образованието. Мерките остават до там да се спазва дистанция, да се проветряват помещенията и лична хигиена“, добави той.

„Ограничения може да има за конкретна паралелка, ако има положителен случай на заразено с коронавирус дете“, каза Меджидиев.

Здравният министър коментира и бустерните дози ваксина срещу коронавирус: „От понеделник може да се извършва бустерна доза с адаптирана иРНК ваксина“.

Той поясни, че личните лекари ще могат да ваксинират и пациенти извън листите си, както и че остава възможността за първична имунизация.

Меджидиев коментира и че системата е готова, ако има по-силна вълна през есента.

За електронните рецепти здравният министър обясни, че е върнал и хартиената паралелно с нея от 1 ноември, за да може да предписват медикаменти и на места, където няма интернет.

„Не може да не издам рецепта, ако няма вариант аз електронна. Какво ще прави пациентът – ще отиде при личния си лекар и ще каже: д-р Меджидиев ми каза да ми изпишете този антибиотик“, коментира здравният министър.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети