Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министърът на енергетиката в оставка отказва да даде информация в парламента за газа от САЩ

Политика

Министърът на енергетиката в оставка отказва да даде информация в парламента за газа от САЩ

Министърът на енергетиката в оставка отказва да даде информация в парламента за газа от САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на енергетиката в оставка Александър Николов отказва да предостави каквато и да е информация за доставката на втечнен природен газ от САЩ в Народното събрание.

„Сключеният договор за доставка на втечнен природен газ от САЩ съдържа клаузи и изисквания за конфиденциалност, които обхващат не само условията, но и цялото му съдържание.“, това гласи писмен отговор на Николов на въпрос от парламентарния контрол, зададен от депутата от „Демократична България“ Иван Димитров.

„Публичното оповестяване на всяка информация относно условията на договора може да доведе до търсене на отговорност за нарушаване на клаузите за конфиденциалност, включително и до предявяване на съдебни искове срещу „Булгаргаз“ ЕАД за причинени вреди“, пише още в отговора, внесен вчера в НС, съобщава „Труд“.

„Подписаният договор е за конкретни количества за конкретен краткосрочен период“, отговаря министърът на въпросите на депутата, които са: „Какво е количеството на доставения газ? На кой терминал е извършено разтоварването? Кое е дружеството вносител и имате ли по-подробна информация за условията на вноса?“.

ТрудТруд

ТрудТруд


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети