Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бизнесът: Петков да каже дали има дългосрочен договор за газ

Общество

Бизнесът: Петков да каже дали има дългосрочен договор за газ

Бизнесът: Петков да каже дали има дългосрочен договор за газ - Tribune.bg
Снимка:

Бизнесът и обществото все още не са информирани дали има подписани споразумения за дългосрочна доставка на природен газ от алтернативни на „Газпром“ доставчици. Това се казва в писмо на Добри Митрев, председател на УС на БСК и на АОБР, до премиера Кирил Петков.

Той припомня, че правителството е обявило, че „Булгаргаз“ ЕАД е закупил два танкера, които са достатъчни да задоволят търсенето в страната до края на юни 2022 г.

„От правителството беше дадена и информация, че се търси дългосрочно решение за гарантиране на доставките. Понастоящем, обаче, бизнесът и обществото все още не са информирани дали има подписани споразумения за дългосрочна доставка на природен газ от алтернативни на „Газпром“ доставчици“, подчертава Митрев.

Той призова правителството да обяви на какъв етап са евентуални преговори за доставка на природен газ, защото е изключително важно да се знае дали те са гарантирани не само за юли 2022 г., но и в дългосрочен порядък.

Тази сутрин председателят на КЕВР заяви, че не знае да има подписан договор за доставка на газ от САЩ. По думите му такъв документ трябва да мине за одобрение от комисията.

Шефът на КЕВР: Все още няма подписан договор за доставка на американски втечнен газ


Топ новини

виж още
Актуална тема