Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мирослав Севлиевски: ПП-ДБ са като съдран чувал, който ръси избиратели

Политика

Мирослав Севлиевски: ПП-ДБ са като съдран чувал, който ръси избиратели

Мирослав Севлиевски: ПП-ДБ са като съдран чувал, който ръси избиратели - Tribune.bg
Снимка:

„ПП-ДБ са в електорална криза и изглеждат като съдран чувал, който ръси избиратели“, коментира пред „24 часа“ бившият депутат от НДСВ и основател на „Новото време“ Мирослав Севлиевски.

„Така беше и партията на царя. Вероятно тази инициатива е първият знак, че осъзнават проблема си, и Панев се опитва с губерката да кърпи чувала. Някога и ние, от „Новото време“, се опитвахме да кърпим царския чувал. Тогава имаше капсулиране около царя и сега ясно се вижда същият процес около лидерите на ДБ и ПП“, изтъква Севлиевски.

По думите му преките привържениците и на двете партии са малко.

„При тях голямата подкрепа е от избирателите, нехаресващи Бойко Борисов и Делян Пеевски. Така че от електорална гледна точка те и сега са си една партия (партията на „Не Борисов“), но пък така успехът им зависи от успеха и неуспеха на Борисов и това ги прави нестабилни. Би трябвало да го знаят. Със сигурност ДБ осъзнават и видимо работят за изграждане на структура и поддържане на собствен електорат. Вероятно е и ПП да го правят, но аз не съм го забелязал“, признава Севлиевски.

Според него големият губещ от „сглобката“ в парламента е „Възраждане“.

„Наличието на правителство уби чувството, че те идват, и даже службогонците ги изоставиха. Разпаднаха се в парламента и в Общинския съвет на София. Това да е файдата от сглобката - дотук стига, защото „Възраждане“ предлага нереалистична и неизпълнима политика (меко казано), което е опасно по време на война", смята основателят на "Новото време".

Севлиевски уточнява, че за ПП и за ГЕРБ няма непоправими щети от „сглобката".

„Отстрани изглежда, че Борисов и ДБ „бият децата от ПП“, и това събира симпатии за „Промяната“ или поне им носи лесна прошка", отбелязва бившият депутат.

Относно изборите за Европарламент той уточни, че политическите семейства там не предполагат обединение в една партия. 

„ПП са международно интересни, ако не отидат при ЕНП или социалистите“, категоричен е Севлиевски. Той посочва, че ротацията на кабинета ще се случи.

„Нов кабинет ще има. И нов министър на външните работи ще има. Няма как заради службогонство да се оголи източната граница на ЕС. Това ще е истинско харакири за всички лидери на ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ“, пояснява Мирослав Севлиевски. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети