Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митева: Бюджетът трябва да се обсъжда в Народното събрание, а не в Президентството

Политика

Митева: Бюджетът трябва да се обсъжда в Народното събрание, а не в Президентството

Митева: Бюджетът трябва да се обсъжда в Народното събрание, а не в Президентството - Tribune.bg
Снимка:

„Нямаше консенсус относно актуализацията на бюджета по време на Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев“, заяви пред БТВ председателят на Народното събрание Ива Митева.

По думите ѝ мястото за дебат по темата е в парламента, проектобюджета е внесен от служебния кабинет в Народното събрание и предстои обсъждането му в зала.

„Фокусът беше изместен. Не беше мястото в Президентството да се дебатират тези въпроси. Смятам, че народните представители съвсем скоро ще започнат да се занимават с този въпрос. В сряда първа точка в дневния ред ще бъде конституирането на комисиите. Имам уверението от колегите, които ще бъдат в бюджетната комисия, че още в сряда ще има заседание, ако такава бъде избрана и ще започне работа по актуализацията“, обясни Митева.

Тя коментира, че по време на КСНС са били представени доклади, обобщаващи мотивите за актуализация на служебния кабинет.

„Разбирам притесненията на президента, той е поставен в особена ситуация – пред президентски избори и пред вероятността за нов служебен кабинет. Смятам обаче, че отговорността за актуализацията на бюджета е на народните представители и на Народното събрание“, допълни тя.

Според нея повечето парламентарно представени лидери са се обявили „за“ актуализация на бюджета, но не с параметрите, предложени от служебния кабинет.

По думите ѝ най-вероятно хора от „Има такъв народ“ ще оглавят комисиите, свързани с конституционни и правни въпроси, бюджет и земеделие. Тя уточни обаче, че може да има и корекции.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети