Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митева: Христо Иванов да поиска прошка

Политика

Митева: Христо Иванов да поиска прошка

Митева: Христо Иванов да поиска прошка - Tribune.bg
Снимка:

„Искахме този кабинет да се случи. ИТН се държаха изключително конструктивно, диалогично... Не мога да разбера защо е това фиксиране върху фигурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, защото това е управленска програма. В такава програма да стои името на конкретен човек е странно. Ние сме записали - да се замени с „номиниране за Бойко Рашков“. Ние казахме, че ще го подкрепим за председател на КПКОНПИ. Ако бъде направено предложението за Бойко Рашков и парламентът работи, ние ще го подкрепим". Това каза пред БНР Ива Митева от ИТН. Тя допълни, че ИТН ще подкрепи антикорупционния закон, след като бъдат направени всички предложения.

Христо Иванов за КПКОНПИ: Ако ще се прави бухалка, искаме и ние да участваме

„Вече ме е срам да гласувам закони, които са непрофесионални“, заяви още Митева.

„След ситуацията от петък шансовете за съставяне на кабинет са малки. Христо Иванов трябваше да поиска прошка от ИТН, да видим дали можем да направим последен опит нещо да се поправи. Излязохме от коалицията заради счупеното доверие. Влизаме в диалог, бяхме искрени, а в същото време те задкулисно се договарят. Разбрах, че не ни уважават, че не ни смятат за равностоен партньор. Доверието и диалогът, които искахме да възстановим, не се получиха... Чуваме само едни обвинения - клиширани фрази, няма доказателства за нищо".

Социолог: Смущаващо е Рашков да е вписан персонално в програмата за правителство

Митева допълни, че мандатоносителят трябва да проведе разговор с парламентарно представените партии дали да се удължи мандата, за да може парламентът да вземе належащи решения.

„Най-спешно е решаването на въпроса за председател на КЕВР”, категорична бе Митева. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати