Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младен Маринов: Оставката на Тодоров е една от най-добрите новини за МВР

Политика

Младен Маринов: Оставката на Тодоров е една от най-добрите новини за МВР

Младен Маринов: Оставката на Тодоров е една от най-добрите новини за МВР - Tribune.bg
Снимка:

„Оставката на Петър Тодоров като главен секретар е една от най-добрите новини (заедно с махането на лицето Бойко Рашков от министерския пост) за МВР през последните 2,5 години. Като гледам смешния му плач пред медиите, разбирам че този човек си тръгва от кабинета на ул. “6-ти септември” също толкова объркан, колкото когато го инсталираха в креслото на главния секретар. Дори и още по-объркан...“.

Това коментира в профила си във Фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов.

Той цитира нежеланието на Тодоров „да става „част от опита за политическа употреба на МВР и поголовната смяна на областни директори”.

„Ами, къде беше Петър Тодоров, когато рашковщината вилнееше из МВР, а стотици достойни български полицаи (не само областни директори) бяха обявявани за хора на Младен Маринов, Христо Терзийски или Ивайло Иванов и бяха подлагани на тежки политически репресии?  Привиквани ли са били в кабинета на главния секретар на МВР едни от най-добрите професионалисти в системата, за да бъдат заплашвани, че те и членовете на семействата им ще бъдат гонени до девето коляно, ако не подадат оставките си? Къде беше лицето Тодоров, когато Рашков и кликата му закриваха районни управления и полицейски участъци по някакви напълно измислени „математически формули“? И най-вече – къде беше главният секретар, когато полицаи незаконно арестуваха лидера на опозицията Бойко Борисов, а самият Тодоров призна, че научил за този арест от медиите“, пита Маринов.

„Сега същият този объркан човек се е загрижил за системата и за колегите. Доста лицемерно, след като именно той беше най-активен съучастник в нейния разпад. Накрая, вярвам, че българските полицаи няма да отстъпят и крачка назад. Но не, защото ги призовава, лицето Тодоров, а защото добре познавам колегите и приятелите си в МВР, които не отстъпват крачка назад вече 2,5 години. Въпреки бруталното политическо мачкане ...“, завършва Младен Маринов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети