Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младен Шишков с писмо до Радев заради земеделците: Ангажирайте се с проблемите, а не ги превръщайте в поредния предизборен ПР

Политика

Младен Шишков с писмо до Радев заради земеделците: Ангажирайте се с проблемите, а не ги превръщайте в поредния предизборен ПР

Младен Шишков с писмо до Радев заради земеделците: Ангажирайте се с проблемите, а не ги превръщайте в поредния предизборен ПР - Tribune.bg

Депутатът от ГЕРБ Младен Шишков публикува отворено писмо до Румен Радев. Поводът е реплика на президента пред пострадалите от градушката земеделци, че трябва да си търсят парите за обезщетения от депутатите, които имат за задача да актуализират бюджета. Освен, че изразява възмущение заради изказаната от Радев реплика, Шишков отчита, че е бил сред пострадалите земеделци два часа след природното бедствие, а не няколко седмици след това. Депутатът припомня, че не само са направили предложение за помощ на земеделците, но са били и единствените, които са обърнали внимание на проблема. Шишков пише още в своето писмо, че парламентарната група на ГЕРБ няма необходимото мнозинство, за да гласува помощите на земеделците и се обръща с призив към Радев в своето писмо: „В тази връзка се обръщам към Вас. Моля призовете партиите, които заявиха подкрепата си към Вас за предстоящите президентски избори да подкрепят предложението. Вярвам, че те ще се вслушат в призива Ви предвид безусловната подкрепа, която декларираха. Само по този начин тази актуализация може да бъде направена и да се помогне на хората, които са поставени на колене“, написа Шишков.

Ето и цялото писмо на народният представител Младен Шишков:

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

От Младен Николов Шишков, народен представител от ПП ГЕРБ, 17-ти МИР Пловдив област, жител на община Раковски, гр. Раковски

Уважаеми г-н Радев,

По време на посещението си в родната ми община, в с. Белозем Вие отговорихте на пострадалите от градушката земеделски производители с думите:

„Обърнете се към вашите депутати, които сте избрали и им кажете да гласуват актуализацията на бюджета. От това зависи какви обезщетения ще получите.“

Прехвърлянето на отговорност сякаш се превърна в модел на поведение през последните месеци в държавата. Недоумение буди фактът, че се прави пореден опит да се изнесе отговорността извън изпълнителната власт, върху която е изцяло под Ваш контрол. Не депутатите натиснаха копчето на пулта, който разреши полета на военния самолет, и забрани обработката на градоносните облаци. Разбирам желанието Ви да избягате от отговорност, защото темата е изключително неприятна и далеч от „къпане в народна любов“, но нека това да бъде повод да се замислите, че управлението на държавата наред със своите позитиви, носи и немалко пасиви. Пасивите причинени от човешка грешка на служителите, подчинени на Вашите ведомства.

Като народен представител избран именно от община Раковски, мога да направя напълно обосновано предположение, че обръщението Ви касае и мен в личен план. В тази връзка бих искал да Ви информирам, че аз бях на терен няколко часа след градушката. Още на следващия ден се срещнах с пострадалите хора от общините Раковски и Калояново. Още тогава се ангажирах да направя съответните предложения за изменения в Закона за държавния бюджет, така че хората да бъдат обезщетени заради човешката небрежност. И не само земеделските производители, а и хората чиито домове и автомобили бяха разрушени. Но не съм се снимал и правил селфита с нещастието на хората. Считам го за неморален акт.

Информация представих и по време на брифинга на ПП ГЕРБ, който организирахме в Народното събрание на 01.09.2021 г. Нямаше нужда да ме призовавате – всичко, което се очаква от мен е направено. Днес, с група колеги внесохме и конкретното предложение в деловодството на Народното събрание.

Но, г-н Президент, както знаете гласовете на ПП ГЕРБ не са достатъчно едно такова предложение да бъде прието и да бъде направена съответната актуализация на бюджета.

В тази връзка се обръщам към Вас. Моля призовете партиите, които заявиха подкрепата си към Вас за предстоящите президентски избори да подкрепят предложението. Вярвам, че те ще се вслушат в призива Ви предвид безусловната подкрепа, която декларираха. Само по този начин тази актуализация може да бъде направена и да се помогне на хората, които са поставени на колене.

Внасям и още едно предложение. Да бъде увеличен бюджета на ПУДООС със средствата събрани от ВиК дружествата и пропуснатата възможност за финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост, за изграждане на пречиствателни станции, водопроводи и канализации в малките населени места. Едно от тези селища е именно с. Белозем, което посетихте вчера. Жителите са над 5000, а все още няма изградено събиране и пречистване на отпадните води. Заради невнасянето на плана на време, 2021 година ще бъде нулева по отношение на тази инфраструктура, а всеки изгубен ден е фатален за жителите на тези места. Моля да призовете за подкрепа и на това предложение!

Уважаеми г-н Радев, отговорността отново е във Вашите ръце. Моля този път да се ангажирате наистина с проблемите на хората, а да не превръщате поредния нещастен случай в предизборен ПР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати