Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заложници? МС не пуска подалите оставка областни управители, ще продължават да работят

Политика

Заложници? МС не пуска подалите оставка областни управители, ще продължават да работят

Заложници? МС не пуска подалите оставка областни управители, ще продължават да работят - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Николай Денков заяви в началото на правителственото заседание, че днес няма да бъдат избирани нови областни управители след масовото напускане на назначните от служебното правителство:

„Тези, които са назначени ще продължат да изпълняват задълженията си по закон, както и техните заместници. Те ще бъдат замествани поетапно, когато сме сигурни, че новият човек, който ще бъде избран ще може да я изпълнява подходящо“.

Денков трябва да назначи областни управители, след като предишните напуснаха под команда

Денков отново призова да няма политизиране за тази позиция, защото тя не е с такива функции.

„Това може да е кмет, но областните управители представяляват държавата“, каза министър-председателят. 

По повод на наводненията в в района на Берковица и село Врачеш той

благодари на МОСВ, които следят ежечасно за това какво се случва и къде има рискови фактори, както и на други институции и местните власти, които оказаха помощ на пострадалите от бедствието.

„Реакцията на институциите този път беше забележителна. Специално екипите на ПБЗН бяха там още вечерта, цяла нощ работиха. Успоредно с това, поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима техника и жива сила, за да може да се възстанови движението и да се разчистят отломките. Още на следващия ден МТСП изпрати екипи, които да установят какви са последствията за хората и започна да създава организация за изплащане на компенсации. МРРБ изпрати техника, която да подпомогне също за разчистването и да започне интензивна работа за подготовка за следващи валежи, които се очакват през идващите дни“, каза още премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети