Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На Петков МС му приличал на нощен бар, затова инвестирал в нови мебели

Политика

На Петков МС му приличал на нощен бар, затова инвестирал в нови мебели

На Петков МС му приличал на нощен бар, затова инвестирал в нови мебели - Tribune.bg

Премиерът си пише „Мн. Добър 5“ за справяне в кризата, друго правителство щяло да е по-зле

„Аз много се радвам, че ние бяхме по време на тази криза. Всички казват: „О, жалко че вие бяхте в тази криза“. Аз оценявам, че ако примерно друго правителство беше в тази криза, щеше да се справи много по-зле. А моята оценка за тази криза, как се справихме с нея е петица“.

Това обяви по БТВ премиерът в оставка Кирил Петков, след като медията смени програмата си, за да може да излъчи негово интервю пред Мария Цънцарова.

Петков нарече ГЕРБ, ДПС и ИТН „марки“, неодушевени предмети, зад които стоят хора. И даде дизайнерска оценка на мебелировка на Министерски съвет, която трябвало да смени.

„Отивайки при г-н Борисов с пурата, е да отидете при някой от Сицилия. Преди време дори и мебелите в Министерски съвет при Борисов бяха като в нощен бар. Идвал съм преди при Борисов за различни каузи през годините. Тези хора вкарват страх на техните депутати“, обяви премиерът в оставка.

Борисов и Трифонов според него имали „охрани“ и „леки, така, мафиотски поведения“.

Отказът на депутати от ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН не съдел, просто не им стискало. След няколко месеца обаче отново се надявал на 121 или 140. Уверява, че не е купувал народни представители.

„Аз съм много горд от целия отбор на този кабинет, защото Кирил Петков е просто заглавието. Много хора работеха от сутрин до вечер. И това, което направихме – спазихме нашите обещания. Ние обещахме нулева толерантност към корупцията, обещахме да следваме правилния път към промяната и въпреки че беше много по кратко, отколкото ние си представяхме, поглеждайки назад нито едно решение не наруши точно това обещание“, обяви гордият премиер в оставка.

За да обърне цялата система му трябвали 20000 съмишленици поне. „Местната власт, службите, още не са пипани!“, развълнува се Кирил Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети