Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На писмото с писмо – СДС отговориха на Жозеф Дол: Вашият апел беше разбран и приет

Политика

На писмото с писмо – СДС отговориха на Жозеф Дол: Вашият апел беше разбран и приет

На писмото с писмо – СДС отговориха на Жозеф Дол: Вашият апел беше разбран и приет - Tribune.bg
Снимка:

Като опитен и мъдър европейски лидер, Вие много точно сте уловили пулса на променяща се Европа, пишат „сините“

Дни след като стана ясно, че СДС дава мандат на председателя и ръководството да проведат преговори с другите български партии в ЕНП за предстоящите европейски избори през май, партията написа писмо на Жозеф Дол.

Именно французинът призова разпокъсаната българска десница да влезе в обединение с ГЕРБ за евровота. ДСБ категорично отказаха, но СДС демонстрират одобрение към идеята.

Ето го и писмото, с което СДС отговарят на Дол.

„Уважаеми г-н Дол, Вие се обърнахте към нас, партиите-членки на ЕНП от България, в един от най-важните моменти за Европейския съюз от неговото създаване до днес.

Като опитен и мъдър европейски лидер, Вие много точно сте уловили пулса на променяща се Европа и опасностите пред нашия общ дом.

Всеки европеец, който милее за нашия континент, с притеснение и надежда очаква изборите за Европейски парламент през май.

Ние, в СДС, не правим изключение – и като политици, и като граждани на Стария континент, съхранили в душата си идеите на бащите на Обединена Европа. СДС е партията, която направи най-много за влизането на България в НАТО и ЕС, за пазарната икономика, отпадането на визите. Тя проправи пътя на България към Европа. И затова не можем да допуснем всичко, за което сме се борили и работили, да бъде застрашено.

Предизвикателствата пред нас, партиите-членки на ЕНП от цяла Европа, са по-сериозни, отколкото пред другите. Защото ние сме най-силните защитници на продължаването на интеграционните процеси и най-яростните противници на антиевропейските тенденции. Ние сме гарант, че европейската идея ще бъде жива и няма да допуснем евроскептиците, крайно левите, крайно десните и популистите да я опорочат.

Ние имаме мисия, която трябва да изпълним на предстоящите избори. За нея ни е необходим всеки глас, всеки десен вот, който да запази водещата роля на ЕНП в Европа.

Всичко това ни кара да подходим с голяма отговорност и сериозност към Вашето писмо. Ние го разгледахме на заседанието на Националния съвет на СДС на 15 март. Вашият апел беше разбран от всички и приет с голямо уважение. Обединихме се около позицията, че национал-популистките партии и движения, които досега имаха възможност само да говорят срещу бъдещето на обединена Европа, ще получат възможността да влияят върху европейското законодателство, ако не им дадем решителен отпор на евроизборите. В името на това, СДС ще положи всички възможни усилия броят на депутатите от България в ЕНП да бъдат колкото се може повече.

Уважаеми г-н Дол, Въз основа на Вашето писмо, Националният съвет прие решение и ми даде мандат за преговори за предстоящите Европейски избори с всички партии – членки на ЕНП в България. Аз ще изпълня това решение и ще предприема стъпки в тази посока.

Използвам случая, при следващото Ви посещение в България, да Ви поканя на среща, на която да обсъдим предстоящите избори и идеите ни за бъдещето на Европа.

С приятелски поздрав,

Румен Христов,

Председател на СДС“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети