Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На Радан Кънев не му се ходело в Европейския парламент

Политика

На Радан Кънев не му се ходело в Европейския парламент

На Радан Кънев не му се ходело в Европейския парламент - Tribune.bg
Снимка:

Обещава, че няма да прави трикове и да се отказва, ако влезе

На Радан Кънев не му се ходело в Европейския парламент (ЕП). Нямало обаче да прави трикове и да се отказва, ако при изборите влезе там. Това обясни пред bTV водачът на листата за евроизборите на „Демократична България”.

Причините да не му се става евродепутат били, че детето му е малко. Много от близките му казвали, че бил нужен повече в битките на българската вътрешна политика.

„Дългосрочно моят избор остава вътрешната политика. В тази кампания влизам, за да помогна да спечелим, да бъдем представени, да имаме едно или повече избираеми места”, заяви той.

Той обясни и как се е стигнало до това той да оглави листата. „След като Светослав Малинов пропусна гласуването по пакет „Мобилност”, той лично реши за себе си, че по никакъв начин не трябва да допусне атаката, която се разви срещу него, да нанесе щети на коалицията „Демократична България”, обясни Радан Кънев.

Според Радан Кънев изграждането на алтернативата не става с атаки срещу ГЕРБ.  Във връзка с явяването на СДС на евроизборите заедно с ГЕРБ той коментира, че сините взели едно от възможните решения. „СДС стоеше отдавна пред тежък избор дали да направи тази крачка и консолидация чрез поглъщане в ГЕРБ, или да участва в процес на обединение чрез надграждане, съюзяване на демократичната десница като алтернатива на ГЕРБ”, смята той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

София Не реви, няма да отидеш
01.04.2019 10:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати