Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП обявява на 11 септември дали подкрепя Мая Манолова в София

Политика

БСП обявява на 11 септември дали подкрепя Мая Манолова в София

БСП обявява на 11 септември дали подкрепя Мая Манолова в София - Tribune.bg
Снимка:

В много от градовете местните структури са номинирали чужди за БСП кандидати

Националният съвет на БСП провежда пленум, като на него ще станат ясни повече от 100 червени кандидат кметове. С форум в делничен ден лидерката на БСП Корнелия Нинова цели да прокара решенията си за кандидатурите на местните избори, твърдят близки до червения лагер.

Поне трима депутати от левицата се впускат в кметската надпревара. Депутатът Пенчо Милков получи подкрепа на партийната конференция за кандидат кмет в Русе. Николай Тишев ще се бори за кметския стол в Бургас, Станислав Владимиров – за Перник, а Тодор Байчев – за Карнобат.

По информация на агенция „Пик“ в много от градовете като Пазарджик, Кюстендил, Шумен и Монтана местните структури са номинирали чужди за БСП кандидати, а в Габрово нито един социалист не е пожелал да го издигнат и конференцията се е разпаднала.

Председателят на БСП-София Калоян Паргов коментира, че на пленума се обсъждат чистите кандидатури на БСП и на инициативни комитети. Относно подкрепата за кандидатурата на Мая Манолова в София той посочи, че БСП ще отговори на 11 септември.

„Кандидатирането ѝ е очаквано, мога само да я подкрепя“, допълни той. По повод номинирането на външни за БСП хора той посочи, че водещото са допирните точки, както и личността.

Относно факта, че БСП издига в Шумен за кандидат-кмет бивш член на СДС, който дори е организирал митинг против левицата, социалистът Красимир Янков подчерта, че „никой не може да възрази срещу легитимно взети решения на организациите“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети