Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП обявява на 11 септември дали подкрепя Мая Манолова в София

Политика

БСП обявява на 11 септември дали подкрепя Мая Манолова в София

Снимка:

В много от градовете местните структури са номинирали чужди за БСП кандидати

Националният съвет на БСП провежда пленум, като на него ще станат ясни повече от 100 червени кандидат кметове. С форум в делничен ден лидерката на БСП Корнелия Нинова цели да прокара решенията си за кандидатурите на местните избори, твърдят близки до червения лагер.

Поне трима депутати от левицата се впускат в кметската надпревара. Депутатът Пенчо Милков получи подкрепа на партийната конференция за кандидат кмет в Русе. Николай Тишев ще се бори за кметския стол в Бургас, Станислав Владимиров – за Перник, а Тодор Байчев – за Карнобат.

По информация на агенция „Пик“ в много от градовете като Пазарджик, Кюстендил, Шумен и Монтана местните структури са номинирали чужди за БСП кандидати, а в Габрово нито един социалист не е пожелал да го издигнат и конференцията се е разпаднала.

Председателят на БСП-София Калоян Паргов коментира, че на пленума се обсъждат чистите кандидатури на БСП и на инициативни комитети. Относно подкрепата за кандидатурата на Мая Манолова в София той посочи, че БСП ще отговори на 11 септември.

„Кандидатирането ѝ е очаквано, мога само да я подкрепя“, допълни той. По повод номинирането на външни за БСП хора той посочи, че водещото са допирните точки, както и личността.

Относно факта, че БСП издига в Шумен за кандидат-кмет бивш член на СДС, който дори е организирал митинг против левицата, социалистът Красимир Янков подчерта, че „никой не може да възрази срещу легитимно взети решения на организациите“.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още