Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Надежда Нейнски: Спорът за Външно министерство вреди на имиджа на България

Политика

Надежда Нейнски: Спорът за Външно министерство вреди на имиджа на България

Надежда Нейнски: Спорът за Външно министерство вреди на имиджа на България - Tribune.bg
Снимка:

„Спорът за Външно министерство вреди на имиджа на България“. Това заяви бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в ефира на Нова телевизия. Според нея най-важното е да има приоритети, защото когато те са ясни, не е толкова важно кой стои на поста.

„В България създадохме евроатлантическо мнозинство, важно е то да бъде реформаторско и да действа като един механизъм. Трябва да има доверие вътре, за да могат инструментите, които се упражняват и реформите, които се правят, да бъдат наистина убедителни. Когато има разногласия, се създават възможности за рекет, както става в съдебната система. Една демокрация може да бъде правилно функционираща само при добра правосъдна система. Важно е правителството да има единна външна политика”, поясни Нейнски.

Тя коментира и изказването на Тръмп, който заяви, че ще насърчи Русия да нападне страна от НАТО, която не дава пари за отбрана.

„Путин ще спре, когато бъде спрян. Той има великоимперски амбиции, които развива през годините. Отадвна се готвеше за войната срещу Украйна. През 2007 г. коментира, че се е изморил от Запада. За мен хипотезата Тръмп да изтегли САЩ от НАТО е лишена от основание”, твърди бившият външен министър.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети МВнР, спор, ротация
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати