Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нанков отговори на Демерджиев и Шишков: Докато чакат проби може да питат Тимева, която е при Радев – гъсти са си

Политика

Нанков отговори на Демерджиев и Шишков: Докато чакат проби може да питат Тимева, която е при Радев – гъсти са си

Нанков отговори на Демерджиев и Шишков: Докато чакат проби може да питат Тимева, която е при Радев – гъсти са си - Tribune.bg

Бившият регионален министър Николай Нанков коментира изнесената по-рано информация от вътрешния министър Иван Демерджиев и служебният на МРРБ Иван Шишков по повод направени проверки на АМ „Тракия“ и „Хемус“.

„От медиите разбирам, че днес отново е имало пореден епизод от пародийния сериал „Магистралите на ГЕРБ“. Оставям настрани объркването сантиметри или милиметри липсвали в двата лота на „Тракия“, строени 2010-2012 г. Въпреки, че разликата в размера по принцип е важна във всяка сфера на живота“, написа Нанков в свой отговор.

Демерджиев: Настилките на АМ Хемус и Тракия изглеждат с лошо качество

Според силовият служебен министър настилките на двете магистрали са в лошо състояние, като за АМ „Тракия“ не се уточнява къде са проблемните участъци.

Нанков допълва, че като страничен наблюдател остава с впечатлението, че цялата „пушилка има две цели – извън политическата“.

„Първата е да се оправдае двугодишната липса на поддръжка по всички пътища в страната – не само на „Тракия“. Което компрометира необратимо тяхното експлоатационно състояние. И българските граждани тепърва ще търпят негативите от бездействието, включително на служебните правителства. Втората е да се оправдае бъдещ ремонт за стотици милиони, вкл. и на участъци, в които не е нужен“, пише Нанков, допълвайки, че това са догадки.

„Още чакали министрите детайли за изпълнението на проектите. А и да се произнесат експертите, вкл. акредитираните лаборатории. Докато чакат, можеше да питат тогавашната шефка на дирекцията в АПИ, отговорна за строителството на тези участъци от АМ Тракия със средства от оперативна програма „Транспорт”, г-жа Цвета Тимева. Понастоящем тя е главен секретар на Президента и както се казва – гъсти са си“, пише още бившият министър. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати