Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Напрежение и викове „оставка“ огласиха Конгреса на БСП (ВИДЕО)

Политика

Напрежение и викове „оставка“ огласиха Конгреса на БСП (ВИДЕО)

Напрежение и викове оставка огласиха Конгреса на БСП (ВИДЕО) - Tribune.bg

Скандали и викове оставка огласиха 50-тия Конгрес на БСП. Докато в зала 3 на НДК Корнелия Нинова и ръководството на партията начертаваха пътят на левицата за предстоящите избори, отвън млади социалисти не бяха допускани.

Конгресът на БСП: Скандали и тежки обвинения между другарите на Нинова

От видео разпространено във Фейсбук се вижда, че червените скандират оставка и са недоволни от отношението на ръководството към тях. Охраната прави опит да спре скандиращите, но след блъскане и спречкване, младите членове на партията успяват да влязат в залата.

Бившият лидер на левицата Сергей Станишев заяви по-рано, че подкрепя подписката за оставката на Корнелия Нинова. По думите му цялото ръководство на партията трябва да бъде сменено.

„Дневният ред на конгреса е неадекватен за дневния ред на обществото - не се занимаваме с цените и инфлацията, войната и енергийната криза, а със себе си“, бе категоричен Станишев.

По думите му отказът да се събере конгрес след миналите избори и да се проведе такъв преди предсрочни е „атентат срещу перспективата на БСП“. „Наша отговорност е да спасим левицата и всеки един делегат трябва да знае, че с гласуването си определя едно или друго бъдеще за БСП", заяви още Станишев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети