Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Напрежение в БСП след решението да се ипотекират исторически сгради за нов заем

Политика

Напрежение в БСП след решението да се ипотекират исторически сгради за нов заем

Напрежение в БСП след решението да се ипотекират исторически сгради за нов заем - Tribune.bg
Снимка:

В риск са двете сгради, дарени още от Васил Коларов на пловдивските социалисти, и печатницата на Георги Кирков в Казанлък

Социалисти от цялата страна са в тревога след решение на Изпълнителното бюро да се тегли ипотечен кредит от половин милион лева, предава БТВ. Парите ще се използват за провеждането на избор за председател на партията.

За да обезпечи прекия избор на лидер на 26 април, Изпълнителното бюро на партията преди дни решило да ипотекира партийни сгради из страната.

„Сега в случая този заем е свързан с обезпечаването на изборния процес и ще бъде върнат с партийна субсидия до края на годината“, смята Крум Зарков.

Идеята притесни местните организации. Сред имотите на столетницата са и къщите, дарени от Васил Коларов в Пловдив.

„Те са със стара история, двете сгради са дарение още от Васил Коларов на пловдивските социалисти и изискват не малко средства за поддръжка. обезпокоени сме“, каза Петя Манева, счетоводител на БСП – Пловдив.

Неясна е и съдбата на печатницата на Георги Кирков в Казанлък. Преди 120 години там се е печатал "Работнически вестник". Сега домът тъне в разруха.

От няколко месеца къщата, където е била печатницата на Георги Кирков е запечатана, защото има риск да се срути.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Да, ама не! А Нинова баламосваше, че всичко е доброволен труд и дарения... Що не ипотекира БКП телевизията? Тя не е историческа ценност.
08.03.2020 23:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети