Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Народното събрание няма да работи в предизборната кампания

Политика

Народното събрание няма да работи в предизборната кампания

Народното събрание няма да работи в предизборната кампания - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания, реши парламентът с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Измененията и допълненията в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание са внесени от ГЕРБ и ДПС и с тях се прие, че по време на предизборната кампания, която ще бъде в рамките на един месец, да не се провеждат редовни пленарни заседания и такива на комисии.

Урежда се въпросът със заплатите на депутатите, които ще бъдат повторно избрани в 50-то НС, като възнагражденията ще се начисляват от деня на полагане на клетва на народните представители до деня предхождащ полагането на клетва на новоизбраните в новото Народно събрание. Прие се и на всяко шестмесечие да се изисква доклад от Комисията за противодействие на корупцията и в НС да се изслушват председателите и членовете й.

Петър Петров от „Възраждане“ заяви, че се търси начин да се запуши устата на опозицията и по време на предизборната кампания законодателната власт да не работи.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС заяви, че промените целят да не се злоупотреби с непрекъсваемостта на законодателната власт. “Сега рискуваме с произволното си говорене да взривим едно правило, което сами си въведохме. Когато има предизборна кампания НС не работи”, подчерта Чолаков.

Кристиян Вигенин от БСП предложи да има парламентарен контрол по време на предизборната кампания. Предложението обаче не се прие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети