Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Националният предизборен щаб на ГЕРБ проведе поредното си заседание

Политика

Националният предизборен щаб на ГЕРБ проведе поредното си заседание

Националният предизборен щаб на ГЕРБ проведе поредното си заседание - Tribune.bg
Снимка:

Националният предизборен щаб на ГЕРБ проведе днес поредното си заседание. На него акцент беше поставен върху предстоящото тази неделя представяне на листата с кандидати на ГЕРБ за членове на следващия Европейски парламент, с която партията ще се яви на европейските избори на 26 май тази година.

Председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов бе категоричен пред своите колеги, че в предстоящата предизборна кампания ГЕРБ ще насочи своите усилия върху това да покаже всички ползи за България от членството ѝ в Европейския съюз и по какъв начин европейските средства са допринесли за изграждането на съвременен облик на населените места в страната.

В тази връзка членовете на Щаба коментираха и хода на гражданските диалози под надслов „Европа в нашия дом“, които се провеждат в цялата страна. Присъстващите със задоволство отчетоха факта, че залите, които приемат събитията, трудно успяват да поберат стотиците желаещи да чуят за приноса на европейската солидарност за развитието на образованието, инфраструктурата и др.

Цветан Цветанов сподели, че от цяла България пристигат положителни отзиви за диалозите, които предоставят възможност на гражданите да зададат своите въпроси към представителите на местната, законодателната и изпълнителната власт. Зам.-председателят на партията съобщи, че през следващия месец ще бъде организирано събитие в София, на което ще бъде направено обобщение на резултатите от платформата за граждански диалози.

В рамките на заседанието на Националния предизборен щаб на ГЕРБ стана ясно, че в момента тече финализирането на политическата платформа на партията за изборите за членове на Европейския парламент. Зам.-председателят на ГЕРБ информира, че основните послания вече са факт, като единствено предстои заключително прецизиране на текстовете. В тази връзка всички членове на Щаба коментираха, че днешното подписване на политическото споразумение между ПП ГЕРБ и СДС за съвместно явяване на европейските избори е препотвърдило силната принадлежност на двете партии към европейското им политическо семейство – ЕНП.

„Като лоялен партньор нямаше как да не се вслушаме в призива на председателя на ЕНО Жозеф Дол и да позволим разпиляване на десни гласове в България“, подчерта Цветанов.

На събитието за пореден път бе отчетена отличната кондиция на структурите на ГЕРБ и готовността им за предстоящите тази година европейски и местни избори. Стана ясно, че областните предизборни щабове на партията работят активно и дори са оформили изцяло календара си с партийни събития преди и по време на кампанията.

Тема на разговора днес бе и централното събитие в предизборната кампания на ГЕРБ за европейския вот. То ще се проведе на 19 май в зала „Арена Армеец“, а специално за него в България ще пристигне настоящият председател на Групата на ЕНП в ЕП и водещ кандидат на ЕНП за председател на следващата ЕК Манфред Вебер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети