Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нетаняху: България и Израел си взаимодействат по изключителен начин

Политика

Нетаняху: България и Израел си взаимодействат по изключителен начин

Нетаняху: България и Израел си взаимодействат по изключителен начин - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам България да премести посолството си в Йерусалим

„Днес освен всичко друго имаме и много общи интереси. България и Израел си взаимодействат по изключителен начин. Можем да издигнем нашите връзки на още по-високо ниво, така че да спечелят и гражданите на България, и народът на Израел. Това са неща, които с моя приятел - премиерът Борисов, ще продължим да дискутираме.“ Това заяви в интервю за „24 часа“ председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху, който бе в България на работно посещение по покана на министър-председателя.

В интервюто Нетаняху изрежда областите на сътрудничество между държавите. „Първото, за което се сещам, са 200 хиляди израелци, които посещават България всяка година. И тази бройка ще става все по-голяма. Гарантирам ви това. Защото, когато се върна, ще разкажа навсякъде за вашата прекрасна страна и всички красоти, които съм видял тук“, посочва той. И допълва, че общи интереси има в икономиката, инвестициите, киберсигурността и и в областта на сигурността въобще, където „България и Израел си взаимодействат по изключителен начин“. „Продължаваме разговорите и за съвместни дейности във военното производство и разработването на специално оборудване“, допълва Нетаняху.

Той споделя за приятелството, което е изградил с българския министър-председател. „Между нашите две страни, знаете, има този важен човешки мост - българските евреи, които са една прекрасна общност, точно каквито са и отношенията ни. Ние ценим това наше десетилетно приятелство“, допълва председателят на Държавата Израел.

На въпрос дали по време на посещението си във Варна, ще опита да ги убеди да преместят посолствата си от Тел Авив в Йерусалим по примера на САЩ, Нетаняху отговаря положително.
„Президентът Тръмп направи нещо велико, защото Йерусалим е наша столица от 3000 години - още от времето на цар Давид, там е седалището на правителството на Израел и това никога няма да се промени!“, заявява той пред изданието. Попитан дали вярва, че България ще премести посолството си, той казва-„ Евентуално да, очаквам България да премести посолството си“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети