Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Невяна Митева: Не може на най-високо ниво в държавата да се нарушават законите

Политика

Невяна Митева: Не може на най-високо ниво в държавата да се нарушават законите

Невяна Митева: Не може на най-високо ниво в държавата да се нарушават законите - Tribune.bg
Снимка:

„Като човек, свикнал да приема предизвикателства, напротив, свикнала съм да излизам от зоната си на комфорт“, заяви пред БТВ Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент, в отговор на въпрос защо е поела това политическо предизвикателство.

„С проф Герджиков смятаме, че истината е една и най-важното е да се спазват законите, особено основния. За хората е важно да чуят, че е задължително да ги спазват. Не може от най-високи нива, от хора, които имат желание да управляват държавата, да се нарушават законите. За мен клетвата е свещена, това е, за което няма как да не се възмущавам", коментира тя.

„Президентът трябва да дава стабилност в отбраната, да дава стабилност на обществото“, каза още Митева.

„Никога няма да си позволя да давам оценка на действащия президент в качеството му на върховен главнокомандващ, аз знам какво е воинска етика и морал", отговори Митева на въпрос кой от досегашните президент е бил най-добър главнокомандващ и как оценява Румен Радев в това му качество.

„Сблъсквала съм се с много ситуации в моята кариера, може би това би могло да се определи като дискриминация. Едва на третата година ме допуснаха до приемни изпити във Военната академия, но това ме стимулира допълнително. Точно тук е ролята на жените-военослужещи, защото ние създадохме възможности за жените. Въпрос на време е да има жени в изтребителната авиация“, разкава тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати