Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НФСБ: Надница за депутатите само ако са на работа

Политика

НФСБ: Надница за депутатите само ако са на работа

НФСБ: Надница за депутатите само ако са на работа - Tribune.bg
Снимка:

Предложението е внесено в деловодството на парламента

Народните представители от НФСБ внесоха в деловодството на Народното събрание промени в Правилника за организацията и дейността на парламента, съобщават от пресцентъра на партията.

Част от предложенията засягат финансовите правила и определянето на заплатите.

„Сега действащата алинея 3 постановява, че при неоправдано отсъствие от три поредни или общо пет пленарни заседания за съответния месец на народния представител се прави удръжка, равна на две трети от месечното му възнаграждение, и Народното събрание не поема повече от една трета от допълнителните му разходи по чл. 11. С предложената промяна при неоправдано отсъствие от три поредни или общо 5 пленарни заседания за съответния месец на народния представител се прави удръжка в размер на месечното му възнаграждение и Народното събрание не поема допълнителните му разходи по чл. 11“, се казва в мотивите.

Според тях този начин на определяне на възнаграждението е по-справедлив, като народният представител ще получава възнаграждение единствено, ако участва в пленарни заседания или при отсъствие по уважителни причини.

 ОТ НФСБ предлагат също така, ако народен представител участва в по-малко от половината гласувания в едно пленарно заседание – да му се удържа една втора от дневното му възнаграждение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети