Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НФСБ подкрепя ГЕРБ за свикване на ВНС и нова Конституция

Политика

НФСБ подкрепя ГЕРБ за свикване на ВНС и нова Конституция

НФСБ подкрепя ГЕРБ за свикване на ВНС и нова Конституция - Tribune.bg
Снимка:

Още 4 подписа са нужни на ГЕРБ за начало на процедурата за ВНС

НФСБ подкрепят предложението за свикване на Велико народно събрание/ВНС/ и нова Конституция, стана ясно след края на консултациите с представители на партия ГЕРБ. 

„Радвам се, че бяха изключително конструктивни разговорите. Колегите заявиха, че имат волята да подкрепят нашето предложение за събиране на 120 подписа за стартиране на процедура за ВНС и нова Конституция", обяви след срещата председателят на НС Цвета Караянчева.

„НФСБ имат волята да подкрепят нашето предложение за събиране на 120 подписа за стартиране на процедура за ВНС и промяна в конституцията“, посочи и д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ . Тя допълни, че техническите забележки на НФСБ ще бъдат отразени в проекта, който ще бъде предложен за подпис на 2 септември.

„В тези мрачни и тъжни времена обикновено идва време за велики дела и за ВНС“, коментира Валентин Касабов от НФСБ. Народният представител обясни, че разговорите по конкретиката предстоят и в тях ще бъдат изчистени забележките и предложенията на НФСБ.

„Подкрепяме усилията и желанието на ГЕРБ за промяна на конституцията, то е и наше, а и голяма част от мислещите хора искат да се случи това ВНС“, изтъкна Валентин Касабов. Към оценката му се присъедини и колегата му Борис Ячев.

„Даваме подкрепа за първата стъпка. Имаме уверения, че нашите идеи и предложения ще бъдат обсъдени и ще се търси мястото им в новия проект“, подчерта Ячев. По думите му част от предложенията на ГЕРБ били от предизборната програма на НФСБ и като пример Ячев посочи намаляването на броя на депутатите.

„От три неща не трябва да се прави отстъпление - националната държава, официалният език – български и православието като национална религия“, посочи Борис Ячев като допълни, че ще се търси място да се реализират и социалните идеи на НФСБ за това пенсията да е 70 на сто от минималната работна заплата, както и за образователния ценз. Юристът посочи, че това може да стане в конституцията или в други закони.  

Така след срещата с НФСБ стана ясно, че четири подписа все още не достигат на ГЕРБ, за да събере нужните 120 за стартиране на процедура за ВНС и промени в конституцията. На консултации днес управляващите получиха подкрепата от партньорите си от ВМРО и НФСБ и дотук събират 116 души.

Очакваше се днес да е срещата и с независимите депутатите, които евентуално да осигурят оставащите подписи, но тя няма да се състои.

„Независимите депутати имат нужда от още време, за да се запознаят с проекта на ГЕРБ“, обясни шефката на групата Даниела Дариткова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Пелагия "От три неща не трябва да се прави отстъпление - националната държава, официалният език – български и православието като национална религия!" - Напълно подкрепям!
25.08.2020 14:34 / Отговор
КОКОШ КОКОШКОФ КОЙ Е ТОЗ ОЛИГОФРЕН ДО ПРОСТАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ТУТКА
25.08.2020 18:37 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати