Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Ненчев към президента: Патетично изказване, нямате легитимност на борец за свобода

Политика

Николай Ненчев към президента: Патетично изказване, нямате легитимност на борец за свобода

Николай Ненчев към президента: Патетично изказване, нямате легитимност на борец за свобода - Tribune.bg
Снимка:

Никой не помни като младеж да сте бил по площадите в борба за човешки права, бил сте в партия, която избиваше демократи, казва бившият военен министър

Бившият министър на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев с остри думи към президента.

Във връзка с вчерашното му патетично изказване, припомняме на Румен Радев, че: Борбата за българска демокрация срещу комунистическата диктатура в България НЕ започва преди 29 години. Борбата за свобода на България от насилствено наложения ѝ от окупатора СССР тоталитарен режим започва от самото му начало. Хората с принципи, демократите и борците, опълчили се срещу властта знаят това“. Така започва позиция на партията по повод 10 ноември.

Борбата България да бъде освободена от комунизма е водена от хиляди противници на режима, подчертават от БЗНС.

Демократи, антикомунисти, избивани без съд и присъда, хвърляни в затворите на тоталитарната власт. От горяните през всички убити до николапетковистите от забранените от Вашата партия свободни организации. Борбата за свобода и демокрация в България не започна на 10 ноември. Тогава Вашата партия, която Ви направи президент, извърши преврат в собствените си редици. Сценарият на партията Ви, БКП, беше да се състои точно този преход. Днешните олигарси са бивши величия от БКП и ДС. А вие бившите членове на БКП трябваше да превземате държавните институции и политическата власт. Вие не сте се борил и един ден за българската свобода. Бил сте слуга на Варшавския договор, докато хората с принципи са били затваряни в тъмниците на комунизма.

Дори и след 10 ноември никой не Ви помни, като младеж да сте бил по площадите и да се борите за човешки права и демокрация. Тогава Вие сте членувал в партията на Лилов и Луканов.

Днес, като Президент, разчиствате пътя си за ваш политически проект по сценарии и с благословията на Кремъл. Комбинацията между политическата Ви власт и репресивния контрол на Цацаров са особено опасни за българската демокрация. Цацаров под патронажа на Чайка, Вие под диктовката на евразийския идеолог Дугин.

Вашата мисия е определена от Решетников, а кандидатурата Ви беше насилствено наложена дори в БСП. Дори там имахте малък брой гласове за подкрепа. Изкуствено изваден от Първанов /агент Гоце/ от армията, парашутист във властта, Вие нямате никаква биография на български демократ. Досега доказвате единствено, че можете да лобирате за режима на Путин и да използвате публичните си изяви само за лични политически кроежи. Вашите стратегии отдалечават България от практиките и духа на демокрацията. Вие нямате легитимност за борец за свобода.

Прозрачен сте в политическата си безскрупулност да разбивате политическата система и да пренасочвате електорална подкрепа към новия ви проект. Не ни учудвате дори когато удряте вашата партия единствено воден от личната си амбиция да оглавите нова формация.

Като демократи предупреждаваме, че комплексите Ви към властта се използват умело от чуждите Ви господари“, се казва още в позицията на БЗНС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати