Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Облаков: НПО-тата се използват от хора, които нямат куража да се заявят като политически лица

Политика

Николай Облаков: НПО-тата се използват от хора, които нямат куража да се заявят като политически лица

Николай Облаков: НПО-тата се използват от хора, които нямат куража да се заявят като политически лица - Tribune.bg
Снимка:

„Не е тайна за никого, че НПО-тата у нас се използват от хора, които нямат куража да се заявят като политически лица”, заяви пред Нова ТВ Николай Облаков от дясната платформа „Консерваторъ“.

Той коментира избора на членове на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество. Съветът, който е консултативен орган към Министерския съвет, има функции по разработване и провеждане на политики за подкрепа на развитието на гражданското общество в България.

„В момента сме в странна ситуация – правилата за прием в този Съвет са написани от НПО-та. Те си избират кои неправителствени организации да са в него, а след това тези НПО-та пък съветват и одобряват кои други НПО-та да получат или няма да получат държавно и европейско финансиране”, посочи Облаков.

Той обаче не смята, че това е начинът, по който трябва да се развива гражданското общество у нас.

„Във всички около 300 организации, които са гласували за Съвета, има действително добри такива, които са с дейност от много години. Има и почти браншови организации. Основна част от организациите към този Съвет, обаче са общо взето политически партии под прикритие”, категоричен е Облаков.

„Със сигурност това не е достатъчно добро представителство. Изборът не беше широко представен в медиите. Нямаше и процедура по гражданско обсъждане”, коментира още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети