Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова иска Борисов да се извини за Плана за възстановяване

Политика

Нинова иска Борисов да се извини за Плана за възстановяване

Нинова иска Борисов да се извини за Плана за възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова Бойко Борисов да се извини за забавянето на Плана за възстановяване и развитие.

„Днес зададох въпрос към другите лидери да определят позицията си по Плана за възстановяване и развитие. Пръв реагира Борисов, но много нагло. Вместо да се извини на цяла България затова, че неговото правителство не си свърши работата и не предаде плана в срок, напада сегашните управляващи“, каза Нинова.

Борисов: Къде е човекът, на когото Спецов е продал фирмата си? Скрит ли е? Или го убиха? (ВИДЕО)

Тя посочи, че по време на неговото управление, БСП четири пъти е внасяла искане в НС да представи плана, но от ГЕРБ не са го направили.

„Внасяхме наши предложения по плана, не ни чуха. ГЕРБ лишиха България от възможности. Надявам се след 11 юли партиите, които влезем в парламента, спешно да решим този въпрос“, заяви Нинова от Суворово, където провежда срещи.

Според ГЕРБ планът е бил напълно готов, но е било взето политическо решение внасянето да бъде оставено на служебния кабинет, заради критиките от страна на партиите от тогавашната опозиция и президента. Въпреки настояванията, че имат готови собствени по-добри планове, които да внесат в Брюксел, вече повече от месец служебният кабинет редактира стария план на предшествениците си. Служебният вицепремиер Пеканов дори официално обяви, че ще бави изготвянето на плана до края на юли, когато вече ще са минали изборите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети