Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Коя е Деси Радева, че да я коментирам

Политика

Нинова: Коя е Деси Радева, че да я коментирам

Нинова: Коя е Деси Радева, че да я коментирам - Tribune.bg
Снимка:

По отношение на задкулисието – Сергей имал тежести

„Коя е Деси Радева, че да я коментирам!“ Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на въпрос за статус във Фейсбук на съпругата на президента. Дни по-рано Десислава Радева пусна коментар за „предателите, които били най-близо“. Това стана, след като съветникът на президента Иво Христов влезе в евролистата на БСП. „Тя не е представител на институция, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения, не мога да коментирам Фейсбук“, заяви Нинова в интервю пред Сашо Диков по „Евроком“. Нинова допълни, че Иво Христов остава председател на Стратегическия съвет на президента. „Това говори, че Румен Радев го уважава, че не го е изгонил. Деси Радева е съпруга на президента, но да ме карате политически да коментирам разговор във Фейсбук, не е сериозно“, каза още Нинова.

Тя отказа да коментира отношенията си с президента Румен Радев, но съобщи, че той е бил уведомен за това. Говорим си с президента Радев, каза Нинова.

На въпрос - Защо се стигна до бламирането ѝ на пленума, след като Националният съвет прие различна от нейната евролиста, Нинова отговори: „БСП не е лидерска партия. Ето, това е доказателство, че не превръщам партията в еднолична“.

Тя коментира и отношенията си с председателя на ПЕС Сергей Станишев. „Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев, но за мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица, дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма“, каза тя. Нинова искала връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика.

„Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората ни разлика със Станишев, е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре в БСП, после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието – никакви договорки с ГЕРБ, никакви договорки с ДПС, с олигарси. А Сергей има тежести в това отношение“, каза Нинова.

Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало Станишев да бъде в листата заради противоречията в политиките.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати